Οι εξελίξεις στην Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική στο 1ο Παγκόσμιο Forum της Θεσσαλονίκης

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη παγκόσμια επιστημονική συνάντηση των πλέον διακεκριμένων ενδοσκόπων καρδιοχειρουργών και καρδιολόγων από όλο τον κόσμο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες του 1ου Παγκόσμιου Forum για την Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική – Inaugural Forum of the Endosopic Cardiac Surgery – “The Edge of tomorrow”, υπό την αιγίδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.
Το συνέδριο σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής για την καρδιοχειρουργική και τη μετάβασή της στο αύριο, το οποίο άρχισε ήδη να διαφαίνεται με την ενδοσκοπική καρδιοχειρουργική.
Σύμφωνα με τον Δρ. Αντώνιο Πίτση, πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Ιδρυτικό Μέλος και Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ενδοσκόπων Καρδιοχειρουργών (Endoscopic Cardiac Surgeons Club), «η καρδιοχειρουργική με την εξέλιξη της τεχνολογίας (ειδικά τηλεσκοπικά εργαλεία, ρομπότ, τρισδιάστατες εικόνες πολύ υψηλής ανάλυσης) αλλά και την εξέλιξη της απεικόνισης (υπερηχοκαρδιογράφημα, αξονική και μαγνητική καρδιάς, ηλεκτροφυσιολογική απεικόνιση), δίνει τη δυνατότητα στον καρδιοχειρουργό να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει το χειρουργείο ελάχιστα επεμβατικά. Εγκαταλείπεται η διάνοιξη του στέρνου και η πρόσβαση στην καρδιά γίνεται μέσω πολύ μικρών τομών».
Σκοπός του συνεδρίου, το οποίο διοργανώθηκε από την Ένωση Ενδοσκόπων Καρδιοχειρουργών, (ENDOSCOPIC CARDIAC SURGEONS CLUB) και είναι υπό την αιγίδα του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, είναι η εμβάθυνση της γνώσης ως προς τη διάγνωση και αντιμετώπιση των δομικών παθήσεων της καρδιάς, της στεφανιαίας νόσου, καθώς και της αντιμετώπισης της κολπικής μαρμαρυγής, μέσω της συσχέτισης της κλινικής εικόνας, της απεικόνισης (με υπερηχοκαρδιογράφημα, αξονική και μαγνητική καρδιάς, ηλεκτροφυσιολογική απεικόνιση κλπ) καθώς και των τρισδιάστατων ενδοσκοπικών εικόνων υψηλής ανάλυσης από το χειρουργείο.
Δείτε το βίντεο του CNN Greece για το 1οΠαγκόσμιο Forum για την Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική:

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss