Οι γιατροί την θεωρούσαν τρελή, αλλά εκείνη είχε μια πέτρα στο μάτι της επί 50 χρόνια

Μια Ισπανίδα είχε μια πέτρα στο μάτι της για 54 ολόκληρα χρόνια με τους γιατρούς να την βγάζουν τρελή.

Συγκεκριμάν, η γυναίκα από την Ισπανία έχει δηλώσει πως παρά τους ισχυρισμούς της, οι γιατροί δεν την στήριξαν και την θεωρούσαν τρελή. «Πήγαμε σε περισσότερους από 20 γιατρούς και όλοι με αντιμετώπισαν σαν να ήμουν τρελή», τόνισε στο Jam Press η 62χρονη ασθενής.

Να αναφέρουμε πως το φρικτό ατύχημα εκτυλίχθηκε το 1965, καθώς η Ντόμι, που ήταν τότε 8 ετών, έπαιζε με μια σκαπάνη σε ένα χωράφι. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτύπησε το βράχο, με αποτέλεσμα ένα κομμάτι να σπάσει και να πεταχτεί στο μάτι της. Ακολούθησε αιμορραγία.

Αλλά όταν η Ντόμι πήγε στο ιατρείο, οι ανησυχίες της υποβαθμίστηκαν. Η Ισπανή είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια έχει επισκεφτεί 20 γιατρούς, με παρόμοια αποτελέσματα. Και ενώ το μάτι της ηρέμησε μεταξύ 14 και 18 ετών, συνέχισε να αναζητά ιατρική βοήθεια γιατί ήξερε ότι η πέτρα ήταν ακόμα εκεί. 

Η γυναίκα ανάφερε πως πήγε σε έναν «ειδικό» στα 28 της, μετά από πόνο στα μάτια, μόνο και μόνο για να την αμφισβητήσει και να της μιλήσει για την ψυχική της υγεία.

Κατά τη διάρκεια μιας άλλης άκαρπης επίσκεψης, το 1996, ένας οφθαλμίατρος εντόπισε κάτι περίεργο σε υπερηχογράφημα και αξονική τομογραφία, αλλά τελικά το διέγνωσε λάθος λέγοντας πως ήταν κύστη.

«Ο καθένας ανέλυσε την αναφορά του προηγούμενου γιατρού και έδρασε με βάση αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα από την Ισπανία. «Έφευγα από το ιατρείο τους κλαίγοντας», μεταδίδει σε δημοσίευμά της η New York Post.

Μόλις το 2019, κατά τη διάρκεια μιας χειρουργικής επέμβασης στο Μπανταχόζ, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, οι γιατροί βρήκαν τελικά και αφαίρεσαν την πέτρα, εξήγησε η Ντόμι.

Οι συνοδευτικές φωτογραφίες από το χειρουργείο δείχνουν τον πόνο των ματιών να διογκώνεται κάτω από την επιφάνεια της σφαίρας της.

Την ίδια χρονιά, η Ντόμι αποφάσισε να κινήσει νομικές διαδικασίες κατά της Υπηρεσίας Υγείας της Εξτρεμαδούρα, την οποία κατηγόρησε για τον μακροχρόνιο αγώνα της.

«Ήταν τότε που υπέβαλα μια καταγγελία και έλαβα τις κατάλληλες νομικές ενέργειες», δήλωσε η Ντόμι, η οποία θα λάβει 97.000 δολάρια ως αποζημίωση με δικαστική εντολή.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss