Οι ΗΠΑ θα χορηγήσουν σύντομα τις ειδικές άδειες στις Αμερικανικές εταιρείες για να έχουν συναλλαγές με τη Huawei

Από ότι φαίνεται, οι ΗΠΑ προτίθενται να «χαλαρώσουν» ελαφρώς τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις στις συναλλαγές μεταξύ των Αμερικανικών εταιρειών και της Κινέζικης εταιρείας Huawei.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, o Υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, Wilbur Ross, δήλωσε ότι «πολύ σύντομα» θα ξεκινήσει η έκδοση ειδικών αδειών από το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ για όσους Αμερικάνικες εταιρείες επιθυμούν να συνεχίσουν να συναλλάσσονται με τον Κινέζικο τεχνολογικό κολοσσό και να διατηρήσουν τους επιχειρηματικούς δεσμούς τους. Έχουν υποβληθεί 260 αιτήσεις ή «περισσότερες από όσες είχαμε σκεφτεί» δήλωσε ο Wilbur Ross, ωστόσο, προειδοποίησε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα λάβουν όλες την απαραίτητη έγκριση. Οι εταιρείες, θα πρέπει να υποθέσουν ότι δεν πρόκειται να λάβουν την σχετική άδεια, ακόμα και αν αναμένεται από τις ΗΠΑ να εγκρίνουν «αρκετές» από αυτές τις εξαιρέσεις.

Ο Wilbur Ross δεν κατονόμασε τις εταιρείες έχουν υποβάλλει αιτήσεις, ωστόσο ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας έχει εμφανώς επηρεάσει περισσότερο την Google από άλλες Αμερικάνικες εταιρείες. Η Huawei δεν μπορεί πλέον να πουλήσει κινητά με εφαρμογές και υπηρεσίες της Google, εφόσον παραμένει στην «μαύρη λίστα» του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ. Μία ειδική, μόνιμη άδεια, θα επέτρεπε στις Google και Huawei να συνεχίσουν την προηγούμενη επιχειρηματική τους συνεργασία.

Οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες ωστόσο ενδέχεται να μην είναι τόσο τυχερές. Άλλωστε, οι ΗΠΑ έθεσαν την Huawei εντός της «μαύρης λίστας» (entity list) του Υπουργείου Εμπορίου, εξαιτίας των φόβων και των επιφυλάξεων τους ότι η Κίνα ενδέχεται να ωθήσει την Huawei να κατασκοπεύει τους Αμερικανούς για λογαριασμό της χρησιμοποιώντας τον τηλεπικοινωνιακό της εξοπλισμό. Η Κινέζικη εταιρεία βεβαίως αρνείται ότι θα έκανε κάτι τέτοιο. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των Ηνωμένων Πολιτειών μάλιστα πρότεινε στους Αμερικάνικους παρόχους κινητής τηλεφωνίας να μην χρησιμοποιήσουν εξοπλισμό της Huawei στις υποδομές τους. Το πιθανότερο είναι λοιπόν οι εταιρείες που θα λάβουν «ειδική άδεια» για να συνεχίσουν την επιχειρηματική δραστηριότητα με την Huawei να μην έχουν σχέση με τις υποδομές τηλεπικοινωνιών.

Engadget

Πηγ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss