Οι παρακολουθήσεις, η ακρίβεια και το πραγματικό διακύβευμα της κάλπης

Αναφορικά με τις παρακολουθήσεις έχουν βγει τα… μαχαίρια μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

Οι παρακολουθήσεις και η ακρίβεια με επίκεντρο την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους αποτελούν την βασικά ζητήματα της επικαιρότητας, τα οποία θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται στο επίκεντρο και το επόμενο.
Αναφορικά με τις παρακολουθήσεις έχουν βγει τα… μαχαίρια μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και το θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει πιο πολύ, καθώς την Πέμπτη θα συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ενώ τρέχουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση της Εξεταστικής.

Το βέβαιο είναι πως το ζήτημα της παρακολούθησης του κινητού του κ. Νίκου Ανδρουλάκη αποτελεί μείζον πολιτικό θέμα και χρειάζεται να δοθούν απαντήσεις. Η κυβέρνηση λέει όλα στα φως και η αντιπολίτευση την κατηγορεί πως προσπαθεί να «κουκουλώσει» το ζήτημα. Σε αυτό το μοτίβο θα πορευθούμε και το επόμενο διάστημα, καθώς το κλίμα η πόλωση θα γίνει πιο έντονη και τα όσα θα διαμειφθούν στην Εξεταστική θα πυροδοτήσουν νέο γύρο σκληρής αντιπαράθεσης.
Αναφορικά με το θέμα της ακρίβειας, είναι το μείζον θέμα που απασχολεί τους πολίτες. Το ενεργειακό κόστος έχει εκτοξευθεί και το τσουνάμι των ανατιμήσεων πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο χειμώνας προμηνύεται πολύ δύσκολος και τα νοικοκυριά βρίσκονται σε απόγνωση. Σε λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ θα ανακοινώσει το νέο πακέτο στήριξης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει αλλά οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι. «Τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα», επεσήμανε. «Ακούω και διαβάζω για τσουνάμι επικείμενων παροχών που δημιουργούν ψεύτικες προσδοκίες. Ο αληθινός πληθωρισμός δεν νικιέται με πληθωριστικές υποσχέσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Φαίνεται λοιπόν στο κυβερνητικό επιτελείο σχεδιάζουν τις επόμενες παρεμβάσεις με γνώμονα τη δημοσιονομική σταθερότητα. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει τον κόσμο, που βλέπει κάθε μήνα το διαθέσιμο εισόδημά του να μειώνεται λόγω της ακρίβειας που καλπάζει. Και αυτό είναι που τον απασχολεί κ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss