Οι πιο συχνές ερωτήσεις ομορφιάς και οι απαντήσεις τους | Vita.gr

Οσο κι αν περνούν τα χρόνια μερικές απορίες παραμένουν ίδιες. Παρακάτω ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με την ομορφιά και την περιποίηση (πού ξέρετε; μπορεί μία από τις παρακάτω να είναι και δική σας).
#Tι είναι τα parabens;
Α: Eίναι συντηρητικά που προέρχονται από παράγωγα πετρελαίου. Χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην κοσµετολογία το 1950, προκειμένου τα καλλυντικά να διατηρούνται αναλλοίωτα από μικροοργανισμούς για μεγάλο διάστημα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, τα parabens έχουν ενοχοποιηθεί για αλλεργίες (ακόμα και για καρκίνο), χωρίς όμως να έχει αποδειχτεί κάτι τέτοιο.
Δείτε επίσης: Μαθαίνουμε το παιδί να φτιάχνει την βαλίτσα μόνο του
 
#Χάνω πολλές τρίχες κατά τη διάρκεια του λουσίματος. Είναι φυσιολογικό;
Α: Oι γυναίκες χάνουν συνήθως 40 με 100 τρίχες τη μέρα. Σε περιπτώσεις που η τριχόπτωση είναι πιο έντονη, χρειάζεται η βοήθεια κάποιου ενδοκρινολόγου, διότι μπορεί αυτό να είναι σημάδι κάποιας ορμονικής διαταραχής.
 
#Κάθε πότε είναι καλό να λουζόμαστε;
Α: Ανάλογα τον τύπο των μαλλιών, τον τρόπο ζωής και τις συνθήκες στις οποίες ζείτε ή εργάζεστε (κλιματισμός, μολυσμένη ατμόσφαιρα). Πάντως, αν θέλετε να λούζεστε συχνά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο σαμπουάν, κατάλληλο για καθημερινή χρήση κι ας έχετε λιπαρά μαλλιά. Προσοχή επίσης στο πολύ ζεστό νερό. Αφυδατώνει το δέρμα του κεφαλιού και την τρίχα.
#Είναι αλήθεια ότι μετά από ένα διάστημα, το δέρμα συνηθίζει τα καλλυντικά που χρησιμοποιώ; 
Α: Όχι, απλά οι ανάγκες της επιδερμίδας αλλάζουν σύμφωνα με την εποχή του χρόνου. Για παράδειγμα, τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται πιο λιπαρή, λόγω της ζέστης ενώ το χειμώνα αφυδατώνεται πιο εύκολα, εξαιτίας του κρύου και του ξηρής ατμόσφαιρας. Άρα καλό είναι να προσαρμόζετε τα καλλυντικά σας ανάλογα την εποχή.
#Μπορώ να μειώσω το μέγεθος των πόρων της επιδερμίδας μου;
Α: Στην πραγματικότητα όχι, μπορείτε ωστόσο …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss