Οι ταινίες της εβδομάδας (23/8/2018 – 29/8/2018)

Μπορεί το καλεντάρι να γράφει 23 Αυγούστου , μπορεί τα χειμερινά σινεμά να έχουν ακόμα στήν πρόσοψή τους το γνωστό … Ραντεβού τον Σεπτέμβρη , οι εταιρείες διανομής όμως έχουν ηδη αφινιάσει , ρίχνοντας στήν κινηματογραφική αρένα τούτης της εβδομάδας επτά ! νέες ταινίες και μια επανέκδοση η οποία κατά δαιμονική (μπα) σύμπτωση προβάλεται μαζί με το remake … Uber Alles προγραμματισμός!

Ο φοβερός και τρομερός Jason Statham (Spy, Furious 7,8) πρωταγωνιστεί στο Meg, ή αλλιώς στην πιο απενοχοποιημένη και αμεταμέλητη κινηματογραφική εμπειρία του φετινού καλοκαιριού. Οι Charlie Hunnam και Rami Malek “ντύνονται” Steve McQueen και Dustin Hoffman , στο (σιγά μη γλυτώσει) remake του Πεταλούδα απο το μακρινό 1973. Μαζί -σε κάτι σαν συσκευασία δώρου- προβάλεται και η original ταινία σε επανέκδοση.

Επίσης -και με μεγάλη καθυστέρηση , με οτι συνέπεια έχει αυτό- έχουμε την επική κόντρα μεταξύ δυο κορυφαίων παικτών του τένις , των Borg και McEnroe , οι οποίες αποτελούσαν μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του αθλήματος , ενω σε μια μικρή πόλη στη Μασαχουσέτη ένας τρομακτικός αστικός μύθος γίνεται ταινία , με τον τίτλο Slender Man.

Οι Saoirse Ronan και Billy Howle ως Φλόρενς και Eντουαρντ παλεύουν να καταπνίξουν τους κρυφούς τους φόβους για τη γαμήλια νύχτα που έρχεται , στήν ταινία On Chesil Beach η οποία προβάλεται με τον σχετικότατο ελληνικό τίτλο Ανεκπλήρωτος Γάμος (πως λέμε καμία σχέση) , και απο την γείτονα Ιταλία έρχεται μια (ακόμη) κωμωδία που βασίζεται πάνω στα στερεότυπα των σύγχρονων κοινωνιών.

Η εβδομάδα κλείνει με το παιδικό animation Μια Πάπια Μα Ποια Πάπια (Duck Duck Goose)

 

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις νέες ταινίες της εβδομάδας:

 

The Meg

Λίγα λόγια για την ταινία: Ενα βαθυσκάφος που παίρνει μέρος σ΄ ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο και ως αποτέλεσμα βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο. Με το χρόνο να τελειώνει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο και ενάντια στην επιθυμία της της κόρης του, Σουγίν, ξεκινά για να σώσει το πλήρωμα – και τον ίδιο τον ωκεανό – από την απειλή: ένα προϊστορικό καρχαρία μήκους 75 ποδιών που είναι γνωστός ως Megalodon. Αυτό που δεν περνά από το μυαλό κανενός είναι ότι πολλά χρόνια πριν, ο Τέιλορ είχε ξανασυναντήσει το ίδιο τρομακτικό πλάσμα. Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του να έρθει ξανά αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο αρπακτικό όλων των εποχών και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

Διαβάστε εδω την γνώμη μας για την ταινία

 

Borg / McEnroe: Ολα για τη Δόξα

Υπόθεση: Ο ένας ήταν απόλυτα ήρεμος και μετρημένος. Ο άλλος εκρηκτικός, συχνά εκτός ορίων. Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις αποτελούν μερικές από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία του τένις. Πόσο διαμετρικά αντίθετοι όμως ήταν στην πραγματικότητα ο Μπιόρν Μποργκ και ο Τζον ΜακΕνρό;

Τελικός Γουίμπλεντον, 1980. Ολόκληρος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον, κατά πολλούς, σπουδαιότερο αγώνα τένις στην ιστορία, ανάμεσα σε δύο άνδρες που σήμερα θεωρούνται «μύθοι» του αθλήματος. Η θρυλική μάχη, αλλά και το άγνωστο παρασκήνιό της, αποκαλύπτονται σε μια συναρπαστική ιστορία για το τίμημα τού να πετυχαίνεις τα όνειρά σου: να φτάνεις στην κορυφή του κόσμου.

Λίγα λόγια για την ταινία: Οι δύο αντίπαλοι συναντήθηκαν στα γήπεδα μόλις 14 φορές, αλλά ήταν αρκετές για να μείνουν στην ιστορία, με αποκορύφωμα τον τετράωρο τελικό του Γουίμπλεντον το 1980, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους αγώνες τένις που έχει γίνει ποτέ.

Μην ανησυχείτε , δεν πρόκειται για (ενα ακόμα) ντοκιμαντέρ , αλλά το ακριβές χρονικό της μεταξύ τους διαμάχη , με την ταινία να αναβιώνει με πειστκό τρόπο την εποχή όταν οι παίκτες του τένις ήταν κάτι σαν ροκ σταρ και οι δυο τους ήταν πιθανόν τα δύο μεγαλύτερα είδωλα. Περισσότερο από μια ταινία τένις , το Borg McEnroe έρχεται για να μιλήσει για όλα όσα ο κόσμος δεν έβλεπε τότε, όταν οι δύο αθλητές έμπαιναν, θέλοντας και μη, στα κουτάκια που απαιτούσε η βιομηχανία γύρω τους, σε μια προσπάθεια για να ανταπεξέλθουν στις φοβερές πιέσεις που τους ασκούσε η διασημότητα και η δίψα για επιτυχία.

Ο Janus Metz με μια σχεδόν ψυχαναλυτική προσέγγιση σκηνοθετεί μια “ακαδημαική” βιογραφία , και αποκωδικοποιεί (οσο μπορεί) το μυαλό των δύο νεαρών ανδρών που μάχονται να γίνουν οι καλύτεροι για να αποδείξουν ότι είναι σημαντικοί, ότι είναι κάποιοι , εκεί όπου παγιδευμένοι σε μια διαμάχη μεταξύ τους -μία από τις σπουδαιότερες στην ιστορία του αθλητισμού- τελικά έρχονται αντιμέτωποι με τους ίδιους τους εαυτούς τους και τους δαίμονές τους.

Ο Σουηδός Sverrir Gudnason (ίδιος ο Borg) παίζει με εκπληκτική ψυχραιμία , την υπολογισμένη τακτική και την αλάνθαστη αποτελεσματικότητα που χαρακτήριζε τον Borg. Την παράσταση όμως κλέβει ο Shia LaBeouf , ο οποίος λόγω και του πολύ ταραγμένου του βίου , ήταν η καλύτερη επιλογή για να ενσαρκώσει τον “ψυχάκια” McEnroe , τον οποίο και ερμηνεύει με πάθος.

Ένα ψυχολογικό πορτρέτο της φιλοδοξίας των δύο πρωταγωνιστών, της ανάγκης τους να είναι νούμερο ένα, της ανάγκης να κερδίσουν την εκτίμηση και την αγάπη των γύρω τους.

3/5

 

 

Papillon

Λίγα λόγια για την ταινία: Βασισμένο στα αυτοβιογραφικά βιβλία «Papillon» και «Banco» του Ανρί Σαριέρ, το «Papillon» ξετυλίγει την επική ιστορία ενός διαρρήκτη θησαυροφυλακίων από τον παρισινό υπόκοσμο, ο οποίος παγιδεύεται για έναν φόνο που δεν διέπραξε και καταδικάζεται ισόβια στη διαβόητη σωφρονιστική αποικία στο Νησί του Διαβόλου. Αποφασισμένος να ξανακερδίσει την ελευθερία του, συμμαχεί με έναν συγκρατούμενό του παραχαράκτη, προκειμένου να σχεδιάσουν την απόδρασή τους.

Διαβάστε εδω την αποψή μας

 

Slender Man

Υπόθεση: Σε μια μικρή πόλη στη Μασαχουσέτη, μια παρέα κοριτσιών εκτελεί ένα τελετουργικό σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τον μύθο του Slender Man, μιας απρόσωπης, ψηλόλιγνης και τρομαχτικής φιγούρας με αφύσικα μακριά χέρια που ευθύνεται για την εξαφάνιση παιδιών. Όταν η μια από τις φίλες εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι είναι, στην πραγματικότητα, το τελευταίο θύμα του Slender Man.

Λίγα λόγια για την ταινία: Ένας από τους πιο ανατριχιαστικούς αστικούς μύθους της δεκαετίας, ο Slender Man, που το 2014 οδήγησε δύο 12χρονα κορίτσια σε απόπειρα δολοφονίας συμμαθήτριας τους, ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη σε ένα απόκοσμο, μυστηριώδες θρίλερ με την υπογραφή του Sylvain White (Stomp and the Yard, The Losers).

Δυστυχώς όμως ο White δεν προσθέτει κάτι καινούριο στο gerne , σκηνοθετεί χωρίς νεύρο και με την λογική μιάς b-movie , που αν και κάνει αναφορές στήν (επικίνδυνη) εποχή του διαδικτύου , το οποίο ναι μεν έχει ανοίξει νέους ορίζοντες πληροφόρησης και επικοινωνίας στη ζωή μας , αλλά ταυτόχρονα ελλοχεύουν σε αυτό και σοβαροί κίνδυνοι, ειδικά για παιδιά και έφηβους , αναλώνεται σε τσιρίδες και τα κλασσικά και απαραίτητα jump scares.

1/5

 

 

On Chesil Beach

Σύνοψη: Βρετανία, Ιούλιος 1962. Ο Eντουαρντ και η Φλόρενς, δύο νιόπαντροι παρθένοι, φτάνουν στο ξενοδοχείο τους στην ακτή του Ντόρσετ. Καθώς ο γάμος τους υπόσχεται ένα ευτυχισμένο μέλλον, οι ίδιοι παλεύουν να καταπνίξουν τους κρυφούς τους φόβους για τη γαμήλια νύχτα που έρχεται… Σε αυτό το ξενοδοχείο με θέα την παραλία Τσέσιλ, αυτοί οι φόβοι τους θα καταλήξουν σε ένα φινάλε που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς.

Μία προσαρμογή της ομώνυμης νουβέλας του Ίαν ΜακΓιούαν, η οποία κυκλοφορεί στην Ελλάδα με τίτλο «Στην Ακτή» από τις Εκδόσεις Πατάκη. Μια ιστορία για το πώς μπορούν ολόκληρες ζωές να μεταμορφωθούν από μία χειρονομία που δεν έγινε ή μία λέξη που δεν ειπώθηκε ποτέ.

 

 

Come un Gatto in Tangenziale/Like a Cat on a Highway

Λίγα λόγια για την ταινία: Ένας μεγαλοαστός ερευνητής που εργάζεται για ένα μεγάλο think tank και εξετάζει τη ζωή στις λούμπεν περιοχές και το πώς αυτές μπορούν να αναβαθμιστούν γνωρίζει επί της ουσίας τον κόσμο με τον οποίο ασχολείται μόνο θεωρητικά, όταν η μικρή του κόρη συνάπτει σχέσεις με ένα αγόρι από αυτές τις γειτονιές. Έτσι θα έρθει σε επαφή με τη μητέρα του νεαρού, μια γυναίκα εντελώς διαφορετική από αυτόν, που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις αντιλήψεις του.

Μια μεγάλη εμπορική επιτυχία από την Ιταλία, που σχολιάζει τις ταξικές διακρίσεις και τα στερεότυπα με εντελώς συμβατικό τρόπο.

 

 

Duck Duck Goose

Λίγα λόγια για την ταινία: Δύο ορφανά παπάκια, η δυναμική, μόλις 16 ημερών Τσι και ο μικρότερος αδελφός της Τσάο, αποχωρίζονται από το σμήνος τους κατά λάθος εξαιτίας του φιγουρατζή ιπτάμενου Πενγκ, μιας αρσενικής χήνας που είναι ελεύθερο πνεύμα, ένας εργένης που προτιμά χίλιες φορές τα παράτολμα εναέρια ακροβατικά, αντί να συμμετέχει στις προετοιμασίες των υπολοίπων για την ετήσια μετανάστευση, Τα φοβισμένα παπάκια ζητάνε τη βοήθεια του Πενγκ για να επιστρέψουν στο σμήνος τους. Εκείνος αρνείται, αλλά ένας τραυματισμός στη φτερούγα του τον αναγκάζει να αλλάξει γνώμη. Οι τρεις τους θα ζήσουν μια μοναδική περιπέτεια, με εμπόδια και δυσκολίες που θα τους φέρει όμως πραγματικά κοντά. Ο Πενγκ αποδεικνύεται τελικά η καλύτερη πατρική φιγούρα που θα μπορούσαν να έχουν αυτά τα δύο ορφανά παπάκια!

Ο Κρίστοφερ Τζένκινς -παραγωγός των «Επιτέλους φτάσαμε σπίτι» και «Ώρα για σερφ», animator της Disney στα «Η μικρή γοργόνα», «Η πεντάμορφη και το τέρας», «Αλαντίν», «Ο βασιλιάς των λιονταριών», «Ποκαχόντας», «Η Παναγία των Παρισίων» , κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μία απολαυστική ταινία κινουμένων σχεδίων για τον μεγαλύτερο μπελά όλων: την οικογένεια!

Μια ταινία με εντυπωσιακά εναέρια ακροβατικά, ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες, γραφικά τοπία, πολύ χιούμορ και συναίσθημα, που παρακολουθεί μια ετερόκλητη και διασκεδαστική παρέα πουλερικών, καθώς ψάχνει τον δρόμο της και τελικά βρίσκει την άνευ όρων αγάπη.

 

 

ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΕΙΣ

 

Papillon (1973)

Λίγα λόγια για την ταινία: Ο Franklin J. Schaffner βασίζεται στο αυτοβιογραφικό best-seller του Ανρί Καριέρ, το οποίο κυκλοφόρησε το 1969 και με βάση τα λεγόμενα του συγγραφέα είναι η περιγραφή όσων έζησε για δεκατέσσερα χρόνια στις φυλακές της Γαλλικής Γουιάνας, οπού είχε εγκλειστεί για έναν φόνο που δεν διέπραξε ποτέ, αν και μέχρι και σήμερα δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο ισχύει κι ότι δεν πρόκειται απλώς για μια ιστορία που επινόησε ο ίδιος.
Ο Πεταλούδας, που οφείλει το όνομά του στο μεγάλο τατουάζ που φέρει στο σώμα του, είναι ένας μικροαπατεώνας που έχει αδίκως καταδικαστεί για φόνο σε ισόβια κάθειρξη στις φυλακές της Γουινέας στη Νότια Αμερική. Αποφασισμένος να δραπετεύσει ξεκινά μια σειρά από απόπειρες που όμως αποτυγχάνουν. Η τιμωρία του είναι να φυλακιστεί στο Νησί του Διαβόλου, μια πιο σκληρή φυλακή της Γουινέας, απ’ όπου δεν έχει καταφέρει κανείς έως τώρα να δραπετεύσει. Απτόητος και παρά την εξαθλίωση, την απομόνωση και τα βασανιστήρια, συνεχίζει τις προσπάθειες.

Η ταινία ήταν υποψήφια για το Όσκαρ καλύτερης μουσικής, ενώ ο Steve McQueen είχε προταθεί για τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής ερμηνείας. H αληθινή ιστορία του Γάλλου Ανρί Καριέρ και της διάσημης απόδρασής του από την πιο σκληρή φυλακή της Γουινέας σε επανέκδοση με ψηφιακές κόπιες.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss