ΟΗΕ: Η Ρωσία επιχειρεί να αποκτήσει βαλλιστικούς πυραύλους από το Ιράν

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια είπε την Παρασκευή στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η Μόσχα έχει ήδη διαψεύσει «σε πολλές περιπτώσεις» τις κατηγορίες ότι έχει προμηθευτεί στρατιωτικό εξοπλισμό από το Ιράν

Περισσότερα όπλα από το Ιράν συμπεριλαμβανομένων και βαλλιστικών πυραύλων με αντάλλαγμα στην Τεχεράνη στρατιωτική και τεχνική υποστήριξη επιχειρεί να αποκτήσει η Ρωσία σύμφωνα με την πρέσβειρα της Βρετανίας στον ΟΗΕ Μπάρμπαρα Γούντγουορντ.
Από τον Αύγουστο, το Ιράν έχει εξοπλίσει τη Ρωσία με εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAVs), τα οποία η Μόσχα χρησιμοποίησε για «να σκοτώσει αμάχους και να πλήξει παρανόμως μη στρατιωτικές υποδομές» στην Ουκρανία, υποστήριξε.

«Η Ρωσία επιχειρεί τώρα να αποκτήσει περισσότερα όπλα, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων βαλλιστικών πυραύλων» είπε σε δημοσιογράφους η Γούντγουορντ και συμπλήρωσε: «Ως αντάλλαγμα, η Ρωσία προσφέρει στο Ιράν ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο στρατιωτικής και τεχνικής υποστήριξης». Δεν έκρυψε μάλιστα την ανησυχία της ότι μια τέτοιου είδους συνεργασία θα επιτρέψει στο Ιράν να ενισχύσει το οπλοστάσιό του.
Υποστήριξε επίσης ότι η Βρετανία είναι «σχεδόν σίγουρη ότι η Ρωσία επιδιώκει να προμηθευτεί όπλα από τη Βόρεια Κορέα και από άλλα κράτη που υπόκεινται σε αυστηρές κυρώσεις, καθώς τα αποθέματά της μειώνονται αισθητά».

Από την πλευρά του, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Βασίλι Νεμπένζια είπε χθες Παρασκευή στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι η Μόσχα έχει ήδη διαψεύσει «σε πολλές περιπτώσεις» τις κατηγορίες ότι η Ρωσία έχει προμηθευτεί στρατιωτικό εξοπλισμό από το Ιράν. «Η στρατιωτική βιομηχανία της Ρωσίας λειτουργεί στην εντέλεια και δεν χρειάζεται τη βοήθεια κανενός, ενώ η στρατιωτική βιομηχανία της Ουκρανίας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη και υποστηρίζεται από τη Δύση», τόνισε.

Οι διπλωματικές αποστολές του Ιράν και της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό των δηλώσεων της Γούντγουορντ.
Η πρέσβειρα της Βρετανίας στον ΟΗΕ μίλησε σε δημοσιογράφους πριν από την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, την οποία ζήτησε η Ρωσία με αντικείμενο τα όπλα από τη σύγκρουση στην Ουκρανία που – σύμφωνα με τη Μόσχα – «καταλήγουν στα χέρια συμμοριών και τρομοκρατών» ανά την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss