Οικονόμου: Ανυπόστατα τα όσα είπε ο Ερντογάν – Η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται και δεν φοβίζεται

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κλειστές τις πόρτες στις τουρκικές προκλήσεις και ανοιχτά τα παράθυρα στο διάλογο

«Ήταν μια πρωτόγνωρη προσπάθεια διασποράς fake news, πλήρους διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και χυδαίας προπαγάνδας, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. με τελείως ανυπόστατους ισχυρισμούς, που δεν εδράζονται στην πραγματικότητα. Αυτό που πραγματικά συμβαίνει είναι ότι η Τουρκία συστηματικά παραβιάζει διεθνείς Συνθήκες, που η ίδια έχει υπογράψει, εργαλειοποιώντας τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάνοντας πλάτες σε λαθροδιακινητές, σε εκείνους, δηλαδή, που βάζουν ανθρώπους σε βάρκες, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, σε αντίθεση με το ελληνικό Κράτος που σώζει ανθρώπινες ζωές και που φυλάει, ως οφείλει, τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για την ομιλία Ερντογάν, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».
«Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του θα διαμηνύσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η Ελλάδα δεν τρομοκρατείται, δεν εκφοβίζεται και προφανώς δεν αμαυρώνεται από τις ασυναρτησίες, από όσα ανυπόστατα ειπώθηκαν χθες από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η ιστορία έχει αναδείξει ποιος γέννησε τον ανθρωπισμό και ποιος βαρύνεται με γενοκτονίες, με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι η τα αντανακλαστικά της Ελλάδας είναι έτοιμα για να αντιδράσουμε. «Αυτό γίνεται και στον Έβρο, αυτό γίνεται και στο Αιγαίο».

Ο κ. Οικονόμου επισήμανε ότι η ομιλία Ερντογάν αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις με τη ΜΚΟ που αναγνώρισε ότι οι 38 μετανάστες – πρόσφυγες δεν ήταν σε ελληνικό έδαφος, «οφείλουν να προβληματίσουν ιδιαίτερα την αξιωματική αντιπολίτευση, ώστε να επαναπροσδιορίσει τις συντεταγμένες της σε ό,τι αφορά στην τοποθέτησή της στα ζητήματα αυτά».
«Κάπου πρέπει να μπαίνουν όρια, όταν αντί να αντιπολιτεύεσαι την κυβέρνηση, αντιπολιτεύεσαι την πατρίδα σου, υιοθετώντας επιχειρήματα, προπαγάνδα, θέσεις που εκπέμπουν δυνάμεις αλλότριες προς την Ελλάδα και που αποδεικνύεται στο τέλος της ημέρας ότι είναι ψεύτικες και κίβδηλες» τόνισε.

Επίσης υπογράμμισε ότι δεν διανοείται ότι θα υπάρξει αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος στην Ελλάδα που θα επιδιώξει να μην έχουμε ένα αρραγές μέτωπο στο εσωτερικό σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις της απέναντι πλευράς. «’Αλλο είναι η αντιπολίτευση προς την κυβέρνηση, άλλο είναι το μένος προς τον Μητσοτάκη, άλλο είναι να υιοθετούμε επιχειρήματα και να δίνουμε πατήματα σε δυνάμεις αλλότριες προς τη χώρα» υπογράμμισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επίσης επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει κλειστές τις …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss