Ολονύκτια ταλαιπωρία για τους οδηγούς στην Πατρών – Κορίνθου

Ολονύκτιες ήταν οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό μεγάλου αριθμού οχημάτων που βρίσκονταν επί δέκα και πλέον ώρες ακινητοποιημένα στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων. Οι οδηγοί που ήταν εγκλωβισμένοι από το απόγευμα του Σαββάτου απεγκλωβίστηκαν μετά από ολονύχτια επιχείρηση. 

Λίγο μετά τις 3:30 τα ξημερώματα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, μεταξύ των κόμβων Αιγίου και Καλαβρύτων, που είχε κλείσει από το απόγευμα του Σαββάτου λόγω χιονοπτώσεων και εκτροπής βαρέων οχημάτων, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί για ώρες, μεγάλος αριθμός οδηγών αυτοκινήτων και επιβατών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, ωστόσο σε σημεία της εθνικής οδού βρίσκονται, εκχιονιστικά μηχανήματα, περιπολικά της τροχαίας και πυροσβεστικά οχήματα, για να επέμβουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα.

Αντίθετα, προβλήματα καταγράφονται στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, αφού από το ύψος της Ακράτας έως και το Αίγιο, η κίνηση των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ο απεγκλωβισμός των οχημάτων στην νέα εθνική οδό ξεκίνησε αργά το βράδυ του Σαββάτου, αρχικά στο ρεύμα προς Πάτρα και συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο ρεύμα προς Κόρινθο. Όμως η ακινητοποίηση βαρέων οχημάτων στην άκρη του δρόμου δημιούργησε προβλήματα και καθυστερήσεις στον αποχιονισμό της εθνικής οδού.

Το πρόβλημα ξεκίνησε στο ύψος του Αιγίου έως την έξοδο Καλαβρύτων όπου εκτελούνται έργα. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπάθησαν να απεγκλωβίσουν τους οδηγούς και επιβάτες, ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να περάσουν λόγω της στενότητας του σημείου.

Τα εκχιονιστικά μηχανήματα της «Ολυμπίας Οδού» προσπάθησαν να καθαρίσουν τον δρόμο, ενώ τα μηχανήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας επιχειρούν συνεχώς, ώστε να μείνει ανοικτή η παλαιά εθνική οδός όπου έχει διοχετευθεί η κυκλοφορία. Όμως τα αυτοκίνητα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες.

Οπως δήλωσε χθες βράδυ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας «γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια, υπερπροσπάθεια θα έλεγα, για να κρατήσουμε ανοικτή την παλαιά εθνική οδό προς Κόρινθο». Όπως πρόσθεσε, «είναι μεγάλος αριθμός των αυτοκινήτων που κινούνται στην παλαιά εθνική για αυτό και η ροή είναι πολύ αργή, αφού έχει μεταφερθεί όλο το κύμα των αυτοκινήτων.» Επίσης, τόνισε ότι «θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ανοικτή καθ΄ όλη την διάρκεια της νύχτας την παλαιά εθνική οδό και τρία εκχιονιστικά μηχανήματα εργάζονται διαρκώς ώστε να μην υπάρξει αποκλεισμός λόγω της χιονόπτωσης ή του παγετού.»

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss