Ολυμπιακός: Δηλώνεται στην ευρωπαϊκή λίστα ο Πασχαλάκης – Η ειδική διάταξη

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ετοιμάζεται να συνεχίσει την καριέρα του στον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν την δυνατότητα να τον δηλώσουν στην ευρωπαϊκή λίστα για τα ματς των ομίλων του Europa League.

Πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό είναι ο Έλληνας τερματοφύλακας. Οι Πειραιώτες αποφάσισαν να προχωρήσουν τη συμφωνία με τον διεθνή άσο, καθώς ο Τόμας Βατσλίκ τραυματίστηκε στον ώμο και θα αναγκαστεί να υποβληθεί σε επέμβαση για να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Έτσι, ο Μίτσελ «άναψε» το «πράσινο φως» για το deal και ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης ετοιμάζεται να επιστρέψει στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη, έπειτα από 17 χρόνια, μια και ήταν στις Ακαδημίες των «ερυθρόλευκων». Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός θα μπορεί να τον υπολογίζει κανονικά και για τα ματς των ομίλων του Europa League.

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες που μετέχουν στις διοργανώσεις της UEFA μπορούν να προχωρήσουν σε αλλαγή ενός ποδοσφαιριστή, ανεξαρτήτως «παραθύρων», εφόσον αυτή πρόκειται για τερματοφύλακα που θα μείνει για ένα εύλογο μεγάλο διάστημα εκτός δράσης λόγω τραυματισμού.

Σύμφωνα με την ειδική διάταξη της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αν μια ομάδα «χάσει» με πρόβλημα έναν πορτιέρο και στην λίστα μείνει με μόλις έναν, τότε μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγή. Προϋπόθεση είναι η απουσία του τερματοφύλακα να είναι μεγαλύτερη των 30 ημερών, κάτι που ισχύει στην περίπτωση του Ολυμπιακού και του Τόμας Βατσλίκ, που αναμένεται να απουσιάσει για περίπου δύο με τρεις μήνες.

Συνοπτικά, στην ειδική διάταξη αναφέρεται:

«Εάν ένας σύλλογος δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες τουλάχιστον δύο τερματοφυλάκων που είναι εγγεγραμμένοι στη Λίστα Α λόγω μακροχρόνιου τραυματισμού ή ασθένειας, ο ενδιαφερόμενος σύλλογος μπορεί να αντικαταστήσει προσωρινά τον ενδιαφερόμενο τερματοφύλακα και να εγγράψει έναν νέο τερματοφύλακα οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν και να ολοκληρώσει το επίσημη λίστα εγγραφής Α με τερματοφύλακα που είναι κατάλληλος για συμμετοχή.

Ένας τραυματισμός ή ασθένεια θεωρείται μακροπρόθεσμος εάν διαρκεί τουλάχιστον 30 ημέρες από την ημέρα που εκδηλώθηκε ο τραυματισμός ή η ασθένεια. Σε περίπτωση που η ανάκτηση του τερματοφύλακα γίνει πριν από αυτή την περίοδο των 30 ημερών, ο παίκτης πρέπει να παραμείνει εκτός λίστας παικτών Α μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου. Εάν ο τερματοφύλακας που αντικαταστάθηκε έχει εγγραφεί ως τοπικά εκπαιδευμένος παίκτης, ο νέος τερματοφύλακας δεν χρειάζεται να είναι τοπικά εκπαιδευμένος παίκτης.

Ο σύλλογος πρέπει να παράσχει στην UEFA τα απαραίτητα ιατρικά στοιχεία σε μία από τις επίσημες γλώσσες της UEFA. Η UEFA μπορεί να απαιτήσει περαιτέρω ιατρική εξέταση του τερματοφύλακα από εμπειρογνώμονα που ορίζεται από την UEFA με κόστος του συλλόγου.

Όταν ο τραυματισμένος ή άρρωστος τερματοφύλακας είναι ικανός να μπει ξανά στο γήπεδο, μπορεί να επιστρέψει στη θέση του στη θέση του διορισμένου αντικαταστάτη του. Η επιστροφή του αρχικού τερματοφύλακα πρέπει να ανακοινωθεί στη διοίκηση της UEFA 24 ώρες πριν από τον επόμενο αγώνα στον οποίο θα αγωνιστεί ο αρχικός τερματοφύλακας».

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss