Ομολόγησε ο μακελάρης του Reina

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν σε μια συνοικία της Κωνσταντινούπολης τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Reina  που δολοφόνησε εν ψυχρώ παραμονή Πρωτοχρονιάς 39 ανθρωπους.

Η  εφημερίδα Xoυριέτ δημοσιεύει και φωτογραφία του λίγο μετά τη σύλληψη του, στην οποία απεικονίζεται ο δράστης με αίματα και χτυπημένος.  Η σύλληψη φέρεται να έγινε σε φιλικό του σπίτι, όπου βρίσκονταν μαζί με τον μόλις τεσσάρων ετών γιο του.

Οι ειδικές δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας τον συνέλαβαν στη συνοικία Εσενιούρτ, σε απόσταση μόλις 40 χιλ από το κλαμπ. Ο Αμπντουλκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος όπως ομολόγησε ο ίδιος, είναι ο άνθρωπος που σκόρπισε το θάνατο στο παραλιακό νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης συνελήφθη μετά από μεγάλη επιχείρηση της τουρκικής αστυνομίας. Στο διαμέρισμα βρέθηκε και το ποσό των 150.000 δολαρίων.

Ο Ουζμπέκος τρομοκράτης οδηγήθηκε στα γραφεία της ασφάλειας στην Κωνσταντινούπολη, για ανάκριση μαζί με άλλα τέσσερα άτομα που επίσης έχουν συλληφθεί ενώ σε άλλη επιχείρηση συνελήφθη και η σύζυγός του η οποία ανακρίνεται.

1000 άνδρες της τουρκικής αντιτρομοκρατικής συμμετείχαν στην επιχείρηση. Οπως αναφέρει το Haberturk από τους συλληφθέντες ο ένας είναι άνδρας από το Κιργιστάν και οι τρεις είναι γυναίκες από την Αίγυπτο, τη Σενεγάλη και την Σομαλία.

Ποιός είναι ο δράστης

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι το όνομα του δράστη της επίθεσης στο νυχτερινό κέντρο Ρέινα είναι Αμπντουλγκαντίρ Μασαρίποφ, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Ουζμπεκιστάν και είχε εισέλθει παρανόμως στην Τουρκία.

Ο ίδιος ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε ότι είναι ο δράστης του μακελειού. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, ο δράστης εκπαιδεύτηκε στο Αφγανιστάν, ενώ τόνισε πως είναι ξεκάθαρο ότι η επίθεση διαπράχθηκε για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους.

Μαζί με τον Μασαρίποφ συνελήφθησαν ένας Ιρακινός και τρεις γυναίκες, ενώ συνολικά 50 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του.

Η εφημερίδα Χουριέτ δημοσίευσε φωτογραφικό υλικό από την σύλληψη του Ουζμπέκου.

Σύμφωνα με πηγές των τουρκικών αρχών, ο Μασαρίποφ παραδέχθηκε στις αστυνομικές αρχές ότι εκείνος ήταν που είχε διαφύγει σε μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας την περασμένη εβδομάδα, σε συγκρότημα κατοικιών, μαζί με τον γιο του. Η αστυνομία είχε αποκλείσει την περιοχή, αλλά ο Ουζμπέκος τρομοκράτης κατάφερε να διαφύγει, πριν την πραγματοποίηση της εισβολής στις κατοικίες, από τις οποίες συνελήφθησαν δεκάδες άτομα.

O αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, συνεχάρη σήμερα την τουρκική αστυνομία για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στο κλαμπ Ρέινα. “Συγχαίρω την αστυνομία μας για τη σύλληψη του δράστη της σφαγής στο Ορτάκιοϊ. Ο πόλεμος μας με την τρομοκρατία και τις δυνάμεις πίσω από αυτή, θα συνεχιστεί μέχρι τέλους,” ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουρτουλμούς, που εκτελεί και καθήκοντα εκπροσώπου Τύπου της τουρκικής κυβέρνησης.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss