Online beauty shopping: Έτσι θα βρεις τη σωστή απόχρωση foundation για την επιδερμίδα σου

Κρίμα δεν είναι να δώσεις χρήματα για ένα make up που δε σου ταιριάζει; 

Το online shopping είναι μια σωτήρια λύση εν μέσω lockdown που όλα τα φυσικά καταστήματα είναι κλειστά λόγω κρατικής εντολής. Είναι, επίσης, και πιο ασφαλές μιας και δεν έρχεσαι με κανέναν άνθρωπο σε επαφή και άρα οι πιθανότητες να νοσήσεις από Covid-19 είναι πολύ λιγότερες. Το δέμα σου έρχεται απευθείας στην πόρτα σου και εσύ το παραλαμβάνεις με ένα… χαμόγελο ευτυχίας.

Αυτά τα δεδομένα ισχύουν απόλυτα όταν πρόκειται να αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια, μιας και ξέρεις το νούμερό σου, όπως επίσης και ένα πανωφόρι, ένα κολάν ή ένα hoodie. Όταν έχεις να κάνεις, όμως, με ένα νέο foundation εκεί… το χαμόγελο στα χείλη μπορεί αυτόματα να γίνει γκριμάτσα λύπης ή και απορίας. Τι εννοούμε; Ότι είναι πολύ εύκολο να κάνεις λάθος στην απόχρωση όταν θέλεις να αγοράσεις online ένα νέο make up.

Δεν έχεις τη δυνατότητα να το δοκιμάσεις πάνω στην επιδερμίδα σου, ούτε να δεις από κοντά το χρώμα του. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, μια οθόνη υπολογιστή ή κινητού κάπως αλλοιώνει το αληθινό χρώμα. Τι σε συμβουλεύουμε να κάνεις, λοιπόν; Να ακολουθήσεις τα τρία tips που θα βρεις παρακάτω για να επιλέγεις σωστά από εδώ και στο εξής την απόχρωση foundation που ταιριάζει «γάντι» σε εσένα.

Tip #1: Προσδιόρισε τον τόνο της επιδερμίδας σου & τον υποτόνο

Ο τόνος της επιδερμίδας αναφέρεται στο χρώμα που βλέπεις στην επιφάνεια του δέρματός σου (συνήθως επισημαίνεται ως ανοιχτόχρωμος, σταρένιος, μεσαίος, μαυρισμένος), ενώ ο υποτόνος έχει να κάνει με τα φυσικά χρώματα κάτω από την επιφάνεια του δέρματος και κατηγοριοποιείται σε ψυχρό, ζεστό ή ουδέτερο.

Οκ! Ο τόνος της επιδερμίδας είναι εύκολα κατανοητός. Ξέρεις αν είσαι ανοιχτόχρωμη ή σκουρόχρωμη. Πώς ξεχωρίζεις, όμως, τον υποτόνο; Αν το χρώμα των φλεβών σου στο εσωτερικό των καρπών είναι πράσινο και αν μαυρίζεις εύκολα στον ήλιο χωρίς να καίγεσαι, τότε έχεις θερμούς υποτόνους. Σε αυτήν την περίπτωση, αναζήτησε ένα foundation που χαρακτηρίζεται olive, golden, tan ή chestnut στην περιγραφή του.

Στην αντίπερα όχθη, αν έχεις ψυχρούς υποτόνους, τότε οι φλέβες στο εσωτερικό των καρπών έχουν μπλε χρώμα και συνήθως καίγεσαι στον ήλιο. Σε αυτήν την περίπτωση, αναζήτησε χαρακτηρισμούς στο foundation, όπως peach, porcelain, cocoa ή rose. Τέλος, αν έχεις ουδέτερους υποτόνους, το δέρμα σου είναι ένα μείγμα ψυχρών και θερμών υποτόνων, άρα χρειάζεται να αναζητήσεις foundation με ονομασίες, όπως nude, buff, ivory ή walnut.

tonos epidermidas make up

Tip #2: Πρέπει να ξέρεις τον τύπο της επιδερμίδας σου

Ψωνίζοντας online δεν μπορείς να έχεις άμεση επαφή με το προϊόν και να καταλάβεις αν είναι ενυδατικό ή όχι. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να παρατηρήσεις την περιγραφή του, ώστε να κατανοήσεις σε ποιον τύπο δέρματος απευθύνεται.

Οι τύποι επιδερμίδας χωρίζονται γενικά σε τρεις κατηγορίες: ξηρή, λιπαρή και μεικτή. Ιδανικά, αν έχεις ξηρή επιδερμίδα, καλό είναι να επιλέγεις make up σε υγρή μορφή ή σε κρέμα και να αποφεύγεις ματ και powder συνθέσεις. Μπορείς, επίσης, να αναζητάς για λέξεις-κλειδιά, όπως moisturizing, hydrating (aka ενυδατικό), easy to blend (aka εύκολο να αναμειχθεί).

Αν έχεις λιπαρό δέρμα, αναζήτησε foundation σε powder μορφή, όπως επίσης και oil-free υγρά ή make up σε stick. Λέξεις, όπως absorbing (aka απορροφητικό), staying power, oil-free και shine-free είναι χαρακτηριστικές για τη λιπαρή επιδερμίδα σου. Αντίθετα, foundation με χαρακτηρισμούς, όπως glowy, dewy, moisturizing και ultra-hydrating θα πρέπει να τα αποφεύγεις.

Αν το δέρμα σου είναι μεικτό, μπορείς να επιλέγεις foundation από όλες τις κατηγορίες. Χαρακτηρισμοί, όπως easy coverage (aka εύκολη κάλυψη), effortless, seamless και universal θα σου ταιριάξουν τέλεια.

swsti epilogi make up online shopping

Tip#3: Επίλεξε την κάλυψη που θέλεις

Αν θέλεις πλήρη και ισχυρή κάλυψη, πρέπει να επιλέξεις ένα προϊόν σε stick, powder ή κρέμα, το οποίο θα είναι ικανό να καλύπτει δυσχρωμίες, σπυράκια και ερεθισμούς του δέρματος. Για μεσαία κάλυψη, ένα υγρό foundation, που, όμως όταν το απλώσεις στο δέρμα σου θα αναδεικνύονται τα φυσικά χαρακτηριστικά σου, είναι ό,τι πρέπει για σένα. Ένα ελαφριάς κάλυψης make up μπορεί να διατίθεται σε κρεμώδη μορφή, σε υγρή μορφή ή σε cushion και μετά την εφαρμογή του θα δείχνει τυχόν φακίδες ή σημαδάκια που έχεις. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή αν θέλεις το δέρμα σου να «αναπνέει» σωστά.

Διάβασε ακόμα: Ο Γιάννης Σίσκος μάς αποκάλυψε όλα τα μυστικά για το χθεσινό beauty look της Ηλιάνας Παπαγεωργίου

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss