ΟΠΕΚΑ – Επίδομα παιδιού: Πότε λήγει η υποβολή αιτήσεων Α21 – Η πληρωμή

Την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 14:00, θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2019, όπως συμβαίνει παγίως, πριν από κάθε πληρωμή, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Μετά τις 14:00 της 16ης Ιουλίου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις για λίγα 24ωρα και μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2019. Μετά την καταβολή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.

Η τρίτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Μάιο και τον Ιούνιο) θα καταβληθεί στις 25-26 Ιουλίου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, καθώς και τη φετινή τους φορολογική δήλωση, μέχρι και τις 16 Ιουλίου.

Εν όψει της επικείμενης καταβολής, καλούνται όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλουν έως την ερχόμενη Τρίτη τις φετινές φορολογικές δηλώσεις τους, προκειμένου να τους καταβληθεί το επίδομα παιδιού. Δικαιούχοι που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση Α21 για το 2019, αλλά δεν έχουν υποβάλει φετινή φορολογική δήλωση, μέχρι σήμερα, καλούνται να την υποβάλουν εγκαίρως, μέχρι τις 16 Ιουλίου, ώστε να εκκαθαριστεί το επίδομα παιδιού με βάση το εισόδημα του 2018. Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επαναϋπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Όσοι δεν υποβάλλουν εγκαίρως τη φορολογική δήλωσή τους, θα λάβουν σε επόμενη καταβολή και μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσής τους, αναδρομικά το ποσό που δικαιούνται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss