Ορεινή Ναυπακτία: Η Άνω Χώρα με άρωμα… παρελθόντος

Άνω Χώρα: Το χωριόμε τα φροντισμένα πέτρινα σπίτια με τις κόκκινες κεραμιδοσκεπές

Μέσα στο δάσος, στην Ορεινή Ναυπακτία, ξεπηδούν όμορφα λιθόκτιστα σπίτια με παραθυρόφυλλα σε έντονους χρωματισμούς. Το ορεινό χωριό Άνω Χώρα είναι το ιδανικό μέρος να αποκτήσεις επαφή με τη φύση, να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις… χαρίζοντάς σου στιγμές που σε γυρνάνε αρκετά χρόνια πίσω.
Αν και οι ντόπιοι την γνωρίζουν και με την ονομασία Μεγάλη ή Άνω Λομποτινά, η οποία είναι συνδεδεμένη με τη μεγάλη βυζαντινή οικογένεια των Καναβαίων από την οποία προήλθε και ένας Αυτοκράτορας, η Άνω Χώρα ξεκινάει το ταξίδι της το 1930 όπου και μετονομάστηκε.

Σε απόσταση 52 χιλιομέτρων από τη Ναύπακτο, το ορεινό χωριό είναι χτισμένο αμφιθεατρικά σε μια πλαγιά των Βαρδουσίων, σε υψόμετρο 1.030 μέτρων, ανάμεσα σε ένα αδιαμφισβήτητα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.
Η περιοχή καλύπτεται από πυκνό δάσος και αποτελεί ένα υπέροχο μωσαϊκό, γεμάτο καστανιές, κέδρους, βελανιδιές και βέβαια έλατα, ενώ μπορεί ο επισκέπτης να βρει πάρα πολλές πηγές πόσιμου νερού, το οποίο με τον τρόπο του δίνει ζωή στον τόπο.

Ο ναός της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται στην κεντρική πλατεία και διαθέτει δύο ενσωματωμένα καμπαναριά. Χρονολογείται από το έτος 1918 και είναι δουλεμένος με πελεκητό μαύρο λιθάρι ενώ ακριβώς απέναντι του, σε έναν ειδικό χώρο, εκτίθεται το σήμα κατατεθέν του χωριού, ο γνωστός Καρνάβαλος.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss