Οργή Ρωσίας για το αμερικανικό χτύπημα στη Συρία

Με εντολή του Ρώσου προέδρου η Ρωσία ετοιμάζει αντίποινα στην Συρία, αλλά και αποκατάσταση της διαταραγμένης ισορροπίας από το αμερικανικό κτύπημα με τα 59 βλήματα cruise Τοmahawk που έπληξαν συριακή αεροπορική βάση

Με εντολή του προέδρου Πούτιν  απέπλευσε η ρωσική φρεγάτα «Admiral Grigorovich» εξοπλισμένη με τα πυραυλικά συστήματα  cruise SS-N-27 “Sizzler” για την Μεσόγειο Θάλασσα μαζί με το αποβατικό πλοίο Nikolay Filchenkov 152 ,το πλοίο Project 21980 κλάσης Grachonok , P355, το Yunarmeets Kryma 836 και συνοδείας ενός πυρηνoκίνητου υποβρυχίου Akula ΙΙ και ενός συμβατικού Improved Kilo, όλα φορτωμένα με βλήματα κρουζ Kalibr.
Επίσης ανεστάλη επίσης με απόφαση του Ρώσου προέδρου η συμφωνία με τις ΗΠΑ για ανταλλαγή πληφοριών σε σχέση με τις κινήσεις των μαχητικών αεροσκαφών των δύο χωρών στην Συρία, προς αποφυγή ατυχημάτων, προφανώς γιατί ετοιμάζεται η αποστολή ρωσικών μαχητικών για να απαντήσουν στην αμερικανική επίθεση.
Ηδη στις νότιες αεροπορικές βάσεις των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-22M στη Ρωσία εμφανίζεται αυξημένη κινητικότητα.
Πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες ώρες ή ημέρες θα υπάρξει ανταποδοτικό κτύπημα κατά στρατοπέδων όχι μόνον του ISIS, αλλά και μονάδων των λεγόμενων “μετριπαθών ισλαμιστών” που υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ, την Γαλλία κλπ.
“Ο αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις κοινοποίησαν στις ρωσικές δυνάμεις ότι πρόκειται να βομβαρδίσουν μια συριακή αεροπορική βάση, και δεν έπληξε τμήματα της βάσης που θεωρείται ότι βρίσκονταν ρωσικές δυνάμεις” δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου λοχαγός Τζεφ Ντέιβις.
Ο Ντέιβις, ενημερώνοντας δημοσιογράφους για την επιχείρηση, είπε ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν “πολλαπλές” συνομιλίες με τις ρωσικές δυνάμεις χθες προτού εκτοξεύσουν πυραύλους, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα επικοινωνίας που είχε συμφωνηθεί από πριν για να αποφύγουν κατά λάθος συγκρούσεις στη Συρία μεταξύ των δυνάμεών τους στη μάχη τους εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
Στο μεταξύ ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι: “Δεν ζητήσαμε την άδεια Μόσχας”, ενώ τόνισε ότι οι βομβαρδισμοί δείχνουν ότι ο Τραμπ είναι έτοιμος να λάβει αποφασιστικά μέτρα δράσης κατά αποτρόπαιων πράξεων.
Αν δεν απαντήσει άμεσα η Ρωσία θα δείξει αδυναμία να στηρίξει τον σύμμαχό της, τη νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας.
Ιδού σκηνές από το βομβαρδισμένο τοπίo στην συριακή πόλη αλ Σαϊράτ.
Η στρατιωτική αεροπορική βάση Ας Σαϊράτ που βρίσκεται κοντά στη Χομς της Συρίας καταστράφηκε από τις αμερικανικές επιδρομές, ενώ ζημιές έχουν υποστεί και αεροσκάφη, ανακοίνωσε ένα μέλος του προσωπικού της βάσης στο πρακτορείο Sputnik.
“Όλα τα αεροσκάφη που βρίσκονταν στη βάση έχουν υποστεί ζημιές, μπορεί κανείς να πει ότι (η βάση) είναι εντελώς κατεστραμμένη”, εξήγησε ο ίδιος.
Όπως μετέδωσε συριακό τηλεοπτικό δίκτυο, πυρκαγιά εξακολουθεί να κατακαίει την αεροπορική βάση.
Στο μεταξύ ο Ρώσος βουλευτής Ντμίτρι Σαμπλίν δήλωσε ότι δεν τραυματίστηκαν Ρώσοι από τα αμερικανικά πλήγματα εναντίον της βάσης Ας Σαϊράτ, επικαλούμενος δικές του πηγές.
Πάντως η ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό ερευνά ακόμα αν υπάρχουν Ρώσοι μεταξύ των θυμάτων από την αμερικανική επιχείρηση.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss