Οργή στην Κύπρο για την αποβολή μαθητών για το κούρεμα τους – Τι λένε οι γονείς

Κύπρος – Όλες οι ειδήσεις: Με ντοκουμέντα απαντούν οι γονείς στους ισχυρισμούς του Υπουργείου Παιδείας περί fake news σε σχέση με τις αποβολές σε μαθητές γυμνασίου της Λάρνακας λόγω του κουρέματός τους.

Μιλώντας στην εκπομπή “Alpha Καλημέρα” μητέρα μαθητή, περιγράφει τα γεγονότα όπως εκτυλίχθηκαν την πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς, λέγοντας ότι το παιδί της αποβλήθηκε από το σχολείο για το κούρεμα, ενώ δεν είχε… κουρευτεί.
“Με ειδοποίησαν από το σχολείο και περίμενα έξω, διότι ήρθα για να μάθεις γράμματα. Δεν θα σε πάρω από το σχολείο για το κούρεμα σου. Μείναμε εδώ, αρχίσαν οι φωνές, υπήρχε υπερένταση στο σχολείο, άγχος. Τον έφερα και σήμερα χωρίς να κουρευτεί. Με είχαν προειδοποιήσει πως αν το φέρω έτσι, θα αποβληθεί και αύριο από το σχολείο και είμαι εδώ και περιμένω…”

Τα όσα υποστηρίζει η μητέρα, ενισχύει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Διονυσίου, ο οποίος παραθέτει τα γεγονότα από πληροφόρηση που δέχθηκε από άλλους γονείς, για τη συμπεριφορά του Διευθυντή και τη στάση του Υπουργείου, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα το χαρτί της αποβολής ενός μαθητή.
“Το Υπουργείο προσπάθησε με άτσαλο τρόπο να συγκαλείψει ή να αφήσει το γεγονός να προχωρήσει.

Εμείς θεωρούμε ότι είναι μία προσπάθεια συγκάλειψης ή παραπληροφόρησης. Σας έστειλα το έντυπο αποβολής κάποιου μαθητή που λέει ότι οι μαθητές το πρωί είχαν πάρει αποβολή δύο ημερών, ειδοποιήθηκαν οι γονείς τους να πάνε στο σχολείο. Αυτά είναι τα γεγονότα και στη συνέχεια, μετά από παρέμβαση του κ. Λούη Κυπριανού προς τον ίδιο τον Διευθυντή και τη σύσταση ότι αυτό που έγινε ήταν εντελώς λάθος από την πρώτη μέρα… στη συνέχεια η πληροφόρηση που λάβαμε είναι ότι ειδοποιήθηκαν οι γονείς και ενημερώθηκαν πως η αποβολή έγινε σύσταση και τα παιδιά επέστρεψαν σήμερα στο σχολείο”.

Υπενθυμίζεται ότι χθες προκλήθηκε σάλος με την αποβολή 25 περίπου παιδιών σε γυμνάσιο στη Λάρνακα. Πρωταγωνιστής ο διευθυντής που απασχόλησε ξανά, για ρατσιστική συμπεριφορά, ο οποίος, την πρώτη μέρα της επιστροφής στα θρανία, απέβαλε παιδιά λόγω ανάρμοστου κουρέματος


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss