Ο Tom Hardy, σπάει τα “Taboo”, στη νέα σειρά του BBC.

Η πολυσυζητημένη σειρά του Tom Hardy με τόν τίτλο Taboo καί με τον ίδιο στον ρόλο του τυχοδιώκτη που επιστρέφει στο βικτωριανό Λονδίνο για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του, προβάλεται από τίς 10 Ιανουαρίου από τήν Cosmote TV λίγο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Μ. Βρετανία.

Μεταφερόμαστε στο 1814 όταν ο πόλεμος της Μεγάλης Βρετανίας με τις ΗΠΑ έφτανε προς το τέλος του.O Τζέιμς Κεζάια Ντέλανεϊ (Hardy), εξερευνητής που έχει φτάσει στα πέρατα της γης και θεωρούνταν νεκρός, επιστρέφει από την Αφρική στο σπίτι του στο Λονδίνο για να κληρονομήσει ό,τι έχει απομείνει από τη ναυτιλιακή αυτοκρατορία του πατέρα του και να χτίσει μία νέα ζωή. Με τους εχθρούς να παραμονεύουν σε κάθε σκοτεινή γωνιά όμως, ο Τζέιμς πρέπει να περιπλανηθεί σε περίπλοκα μονοπάτια για να αποφύγει τη δική του θανατική καταδίκη.Τον ίδιο, βέβαια, δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα αυτό. Έχει στο μυαλό του πιο μεγάλα σχέδια. Όπως το πώς θα εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του. Και το πώς θα ορθώσει το ανάστημά του στην πανίσχυρη Εταιρεία Ανατολικών Ινδιών, η οποία εποφθαλμιά το κομμάτι γης στον Δυτικό Καναδά που του κληροδότησε ο πατέρας του. Περικυκλωμένος από συνωμοσίες, δολοφονίες και προδοσίες, έρχεται αντιμέτωπος με ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστήριο και μία ιστορία αγάπης.

Το Taboo δεν είναι απλά μία ιστορία εκδίκησης.Έχουμε να κάνουμε με μία σειρά εποχής διαφορετική από τις άλλες, η οποία δε φοβάται να γίνει βρώμικη και την ίδια στιγμή να είναι ποιητική, όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την μουσική επένδυση από τον Max Richter.

Η αρχή ίσως είναι λίγο αργή και δεν μπαίνεις κατευθείαν στο κλίμα που θέλει να σε βάλει η σειρά, στην πορεία ωστόσο, όταν αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν οι στόχοι της, σε ελκύει και η ιστορία και το τελετουργικό πλαίσιο που αποκαλύπτεται σταδιακά. Φωτογραφία, σκηνικά και κοστούμια είναι προσεγμένα στην παραμικρή λεπτομέρεια, αναπαράγοντας ένα Λονδίνο του 19ου αιώνα όπως θα μπορούσαμε να το φανταστούμε όταν διαβάζαμε για τη βιομηχανική επανάσταση.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, ωστόσο, της σειράς δεν είναι άλλο από τόν Tom Hardy, o οποίος συνεχίζει καί στήν μικρή οθόνη, το εκπληκτικό σερί τών ερμηνιών του, επιβεβαιώνοντας έτσι οτι είναι ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του.

Το Cast της σειράς συμπληρώνουν η Oona Chaplin στον ρόλο της Zilpha Geary, ετεροθαλούς αδερφής του James, o David Hayman στον ρόλο του Brace, του υπηρέτη του πατέρα του James και πλέον δικού του, ο οποίος ξέρει όλα τα μυστικά της οικογενείας, o Michael Kelly στον ρόλο του Dr. Dumbarton, ο Jefferson Hall στον ρόλο του συζύγου της Zilpha, Thorne Geary και ο εκπληκτικός Jonathan Pryce στον ρόλο του Sir Stuart Strange, τού “κακού” διευθυντή της East India Company.

Το Taboo βασίζεται στήν συνεργασία του Tom Hardy με τον Ridley Scott, τον πατέρα του Tom, Chip Hardy και τον σεναριογράφο του Peaky Blinders, Steven Knight,
ενώ τα 4 πρώτα επεισόδια έχει σκηνοθετήσει ο Kristoffer Nyholm του The Killing.

Το Taboo, που θα ολοκληρωθεί σε 8 ωριαία επεισόδια, προβάλλεται από τις 10 Ιανουαρίου και κάθε Τρίτη βράδυ στις 23.00 στο COSMOTE CINEMA 4HD.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss