Ουδείς αναντικατάστατος: Ο Kevin Spacey “εξαφανίζεται” απο ταινία, που κυκλοφορεί …22 Δεκεμβρίου (!)

Kevin Spacey-gate… η αλλιώς πως καταστρέφεται μια εκπληκτική καριέρα μέσα σε 15!! μέρες. Απο τότε δηλαδή, όπου στο χειρότερο timing όλων των εποχών, o Spacey κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση στόν 14χρονο τότε (1986) Anthony Rapp (Star Trek: Discovery), ενω παράλληλα μας αποκάλυψε και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.

Έχοντας ηδη διακόψει κάθε συνεργασία μαζί του ο streaming κολοσσός Netflix, με τον ατζέντη του να μην θέλει να τον ξαναματαδεί και τον Jon Bernthal να τον στιγματίζει σαν bully στα γυρίσματα του Baby Driver, έρχεται τώρα ενα νεο χτύπημα να βουλιάξει πιο πολύ στήν κινούμενη άμμο, όπου έχει μπεί ο διάσημος ηθοποιός.

Ο πολύς Ridley Scott, στα απόνερα της αποφασής του να αποσύρει την νεα του ταινία All the Money in the World απο το AFI Fest, το παίρνει πάνω του και ενημερώνοντας την Sony (παραγωγό της ταινίας), αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Spacey με τον τον Christopher Plummer σε όλες τις σκηνές του στην ταινία. Ενα όνομα που ευθύς εξαρχής ήθελε ο Scott, αλλά οι διευθυντές του στούντιο ήθελαν ένα μεγαλύτερο όνομα και γι’ αυτό επιλέχθηκε o Spacey. Η ανακοίνωση γίνεται μόλις έξι εβδομάδες πριν την κυκλοφορία της ταινίας στους κινηματογράφους.

https://www.youtube.com/watch?v=6x62O8A8qHw

Αυτό απο μόνο του αποτελεί ενα πρώτης τάξεως νεο, διότι η Sony κινήθηκε (και σε μικρό χρονικό διάστημα), με απόλυτη ηρεμία καθώς η ταινία ήταν το πουλέν της εταιρίας για την κούρσα των Όσκαρ συν οτι δεν σκέφτηκε ούτε για μια στιγμή να μπεί η ταινία στο “ψυγείο”, αλλά ούτε και να την καθυστερήσει.

Τα γυρίσματα του Spacey διήρκησαν περίπου 8 ημέρες. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς θα καταφέρει ο Ridley Scott να γυρίσει ξανά αυτές τις σκηνές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα από τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η παραγωγή είναι τα οπτικά εφέ, καθώς κάποιες από τις σκηνές του Spacey γυρίστηκαν σε διαφορετικές τοποθεσίες. Επίσης, η παραγωγή χρησιμοποίησε ειδικά προσθετικά για να μεταμορφώσει τον Spacey στον εξαιρετικά πλούσιο μεγιστάνα πετρελαίου.

Η ταινία που αναφέρεται στη Ρώμη του 1973, περιγράφει τη ζωή του μεγιστάνα J. Paul Getty που αρνείται να καταβάλει λύτρα 17 εκατομμυρίων δολαρίων όταν ο εγγονός του πέφτει θύμα απαγωγής στην ηλικία των 16 ετών, παρά το γεγονός πως ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο εκείνη την περίοδο. Ο Getty είχε ισχυριστεί τότε πως αν πλήρωνε τα λύτρα, τότε και τα υπόλοιπα 14 εγγόνια του θα μπορούσαν να πέσουν θύματα απαγωγής για τον ίδιο λόγο.

Φυσικά τα social media “γλέντησαν” την συγκεκριμένη απόφαση “βάζοντας” τον Plummer σε οτι έχει παίξει ο Spacey. Πάρτε μια μικρή γεύση…

Σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly, ο βραβευμένος με Όσκαρ Spacey είχε δηλώσει: «Ήταν μια από τις πιο αξιοσημείωτες εμπειρίες που είχα ως ηθοποιός». Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, είχε ερευνήσει πολύ τη ζωή του Getty και συνειδητοποίησε πως ο άνδρας αυτός δεν ήταν ακριβώς αυτό που πιστεύει το κοινό. Όπως είχε πει: «Ένιωσα πραγματικά πως μπορούσαν να υποδυθώ αυτόν τον άνδρα. Ήταν για μένα μια ιδιαίτερα μοναδική εμπειρία».

Μια εμπειρία, όμως, που εμείς σαν θεατές δεν πρόκειται ποτέ να δούμε. Κρίμα και πάλι… κρίμα.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss