Overnight masks: Το μυστικό για να ξυπνάμε ομορφότερες | Vita.gr

Οι overnight masks -ή αλλιώς μάσκες νυκτός- έχουν γίνει τεράστια τάση στην περιποίηση και όχι άδικα, αφού λειτουργούν ενώ εμείς κοιμόμαστε, με αποτέλεσμα να ξυπνάμε με λαμπερό δέρμα.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα μας απελευθερώνει αυξητική ορμόνη, η οποία -μεταξύ άλλων- ενισχύει το δέρμα, αυξάνοντας τη ροή του αίματος σε αυτό και χαρίζοντάς μας μια λαμπερή επιδερμίδα. Σε συνδυασμό με μια ξεκούραστη νύχτα, οι overnight masks μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο δέρμα μας.

Αν νιώθετε το δέρμα σας ξηρό, αν θέλετε μια μάσκα που δεν απαιτεί να περιμένετε μισή ώρα προτού ξαπλώσετε για ύπνο, τότε οι overnight masks θα γίνουν το αγαπημένο μυστικό ομορφιάς σας. Ίσως έχετε προσέξει εκείνα τα βαζάκια με ένδειξη sleeping mask, overnight mask ή leave-on mask. Πρόκειται για εκείνα τα προϊόντα περιποίησης που μπορούν να κάνουν το δέρμα σας τόσο λαμπερό όσο το καλύτερο serum. Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τη δράση τους σαν μία έξτρα δραστική κρέμα νυκτός.

Πώς λειτουργούν οι overnight masks

Οι overnight masks είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε τα συστατικά τους να εισχωρούν βαθύτερα και να δρουν καλύτερα ενώ εμείς κοιμόμαστε. Μια λεπτή στρώση από αυτόν τον τύπο μάσκας εμποδίζει τις ακαθαρσίες και τη σκόνη από το να εισχωρήσουν στους πόρους του δέρματος, ενώ παράλληλα δεσμεύουν στο δέρμα τα δραστικά συστατικά τους για έξτρα περιποίηση καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ουσιαστικά, η σύνθεση μιας μάσκας νυκτός είναι τέτοια που διατηρείται περισσότερη ώρα στην επιδερμίδα και χαρίζει αποτέλεσμα μέσα σε μια νύχτα, όπως ενυδάτωση, λάμψη και θρέψη.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα κύτταρα του δέρματος αναδομούνται και αναπληρώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το να φοράτε μία μάσκα νυκτός είναι σαν να βοηθάτε τη διαδικασία ανανέωσης. Όταν το σώμα σας βρίσκεται σε έναν βαθύ, ποιοτικό ύπνο, ο μεταβολισμός του δέρματος αυξάνεται και ο κύκλος εργασιών και η ανανέωση κλιμακώνεται.

Άλλωστε, οι overnight masks κλειδώνουν την υγρασία στην επιδερμίδα αντί να απορροφώνται αμέσως. Ενώ κοιμόμαστε, η ισορροπία υγρών στο σώμα μας εξισορροπείται. Το δέρμα είναι σε θέση να ανακτήσει την υγρασία του, ενώ η περίσσεια νερού υποβάλλεται σε επεξεργασία για απομάκρυνση.

Η ενυδάτωση είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας στο κομμάτι της γήρανσης, ειδικά όσον αφορά στην ανάπτυξη ρυτίδων. Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματός μας μειώνονται. Η μάσκα νυκτός είναι μια εξαιρετική προσθήκη στη ρουτίνα περιποίησής μας, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, καθώς η θερμοκρασία πέφτει και το δέρμα μας τείνει να γίνεται πιο ξηρό.

Τι να προσέξετε…

Καλό θα ήταν να αναζητήσετε μια μάσκα με πεπτίδια, κεραμίδια και υαλουρονικό οξύ. Αυτά τα συστατικά βοηθούν το δέρμα, ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο μπορεί να εξομαλύνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και να «κλειδώσει» την υγρασία.

Ενώ οι περισσότερες μάσκες νυκτός έχουν μια σύνθεση που δεν ερεθίζει το δέρμα, θα πρέπει να είστε προσεκτική στην επιλογή σας, καθώς το προϊόν παραμένει στο πρόσωπό σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο, ρωτήστε τον δερματολόγο σας σχετικά με το ποια συστατικά θα πρέπει να αποφύγετε και ποια να προτιμήσετε.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss