Ουκρανία: Αισιοδοξία στον ΟΗΕ για τη συμφωνία στις εξαγωγές σιτηρών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο ΟΗΕ «συγκρατημένα αισιόδοξος» για την παράταση της συμφωνίας που επιτρέπει εξαγωγές σιτηρών μέσω Μαύρης Θάλασσας.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις δήλωσε την Τετάρτη «συγκρατημένα αισιόδοξος» για την παράταση της συμφωνίας που επιτρέπει τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ωστόσο την αισιοδοξία αυτή μετρίασε η Ρωσία, που επιμένει στις διεκδικήσεις της.
Η λεγόμενη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας, που υπεγράφη την 22η Ιουλίου υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, έθεσε σε εφαρμογή για 120 ημέρες διαδικασίες που επιτρέπουν εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών που είχαν αποκλειστεί εξαιτίας του πολέμου.

Χάρη στο σύστημα αυτό εξήχθησαν σχεδόν 9 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών και αμβλύνθηκε η παγκόσμια επισιτιστική κρίση εξαιτίας του πολέμου, όμως οι ανησυχίες για την παράταση της συμφωνίας ήδη ανεβάζουν εκ νέου τις τιμές ορισμένων προϊόντων.
«Θέλουμε να ανανεωθεί γρήγορα. Είναι σημαντικό για την αγορά, είναι σημαντικό να υπάρξει συνέχεια», σχολίασε ο Μάρτιν Γκρίφιθς, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τη Μόσχα μαζί με τη Ρεμπέκα Γκρίνσπαν, τη γενική γραμματέα της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD).

«Είμαι πάντα συγκρατημένα αισιόδοξος πως θα εξασφαλίσουμε» την παράταση, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως από τεχνική σκοπιά δεν είναι ανάγκη να συναφθεί νέα συμφωνία, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss