Ουκρανία: Διακοπή ηλεκτροδότησης στο Κίεβο και σε 10 ακόμη επαρχίες

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο σκοτάδι βυθίστηκε για μία ακόμη φορά το Κίεβο και δέκα ακόμη επαρχίες μετά το νέο κύμα επιθέσεων με drones που εξαπέλυσε η Ρωσία

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση σημειώνονται σήμερα στο Κίεβο και σε άλλες δέκα επαρχίες της Ουκρανίας μετά το νέο κύμα επιθέσεων με drones που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η Ρωσία, ανακοίνωσε η εταιρεία διαχείρισης του δικτύου Ukrenegro. «Όλη τη νύκτα, drones του εχθρού προσπαθούσαν να πλήξουν ενεργειακές δομές», δημιουργώντας «μια δύσκολη κατάσταση για το σύστημα ενέργειας» και «διακοπές στην ηλεκτροδότηση» στο Κίεβο και σε άλλες δέκα επαρχίες της χώρας, επεσήμανε η Ukrenergo στο Telegram.
Στη διάρκεια της νύκτας η πρωτεύουσα της Ουκρανίας έγινε εκ νέου στόχος βομβαρδισμών με drones από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, 23 drones εμφανίστηκαν στον ουρανό του Κιέβου, εκ των οποίων τα 18 καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.

«Δυστυχώς μια εγκατάσταση υποδομών καίριας σημασίας επλήγη», ανέφερε στο Telegram ο Σέργκιι Πόπκο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης. Από την πλευρά του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Κιέβου Ολέξι Κουλέμπα επεσήμανε ότι «πολλές υποδομές και σπίτια» «υπέστησαν ζημιές» και τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Ο Ζελένσκι ζητά ευρύ φάσμα οπλικών συστημάτων

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τους ηγέτες που συμμετέχουν στην συνάντηση κορυφής των ηγετών των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, της Βαλτικής, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ολλανδίας στην Ρίγα την προμήθεια του Κιέβου με ευρύ φάσμα οπλικών συστημάτων.

«Σας ζητώ να ενισχύσετε την δυνατότητα προμήθειας αντιαεροπορικών συστημάτων στην χώρα μας και να βοηθήσετε στην επιτάχυνση της λήψης αντίστοιχων αποφάσεων από τους εταίρους μας», δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω βιντεοκλήσης προς την συνάντηση κορυφής απευθυνόμενος προς τον Ρίσι Σούνακ, πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου.
Αν και οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας, υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, έχουν υποστηρίξει το Κίεβο με χρηματοδότηση, στρατιωτική εκπαίδευση και αντιαεροπορικά συστήματα, η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα οπλικά συστήματα για να αντιμετωπίσει την ρωσική επίθεση.
Οι ηγέτες της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, της Λιθουανίας, της Εσθονίας, της Λετονίας και του Ηνωμένου Βασιλείου συναντώνται στην Ρίγα, στο πλαίσιο της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (Joint Expeditionary Force). Η Κοινή Εκστρατευτική Δύναμη απαρτίζεται από στρατιωτικές δυνάμεις ταχείας αντίδρασης σε κρίσεις στην Αρκτική Περιοχή και την Βόρεια Ευρώπη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss