Ουκρανία: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων με στόχο το ενεργειακό δίκτυο

Νέες πυραυλικές επιθέσεις με στόχο τις ενεργειακές υποδομές συγκλονίζουν την Ουκρανία

Ενεργειακές υποδομές έχουν υποστεί ζημιές στο Κίεβο ως αποτέλεσμα της μαζικής επίθεσης με πυραύλους που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, σύμφωνα με τις αρχές της Ουκρανίας. Η ουκρανική ενεργειακή εταιρεία DTEK, δήλωσε ότι θα υπάρξουν έκτακτες διακοπές ρεύματος στο Κίεβο λόγω της πυραυλικής επίθεσης. Η παροχή νερού έχει διακοπεί σε κάθε συνοικία στην πόλη του Κιέβου επειδή υπέστη ζημιά η ενεργειακή υποδομή, δήλωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας, Βίταλι Κλίτσκο στο Telegram.
Είναι η δεύτερη μαζική αεροπορική επίθεση μέσα σε λίγες μέρες που εξαπέλυσε η Ρωσία σε ολόκληρη την Ουκρανία. Στόχος της όπως ανέφεραν οι αρχές φαίνεται πως είναι να καταστρέψει το ηλεκτρικό δίκτυο της Ουκρανίας με την ελπίδα ότι η ζημιά θα επιτρέψει στη Ρωσία να αποκομίσει κέρδη στο πεδίο της μάχης.

Στο Κίεβο, έχουν ακουστεί εκρήξεις στη νοτιοδυτική συνοικία Holosiivkyi, στη δεξιά όχθη της Ουκρανίας, καθώς και στις ανατολικές συνοικίες Dniprovskyi και Desnyanskyi, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου. Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί χτυπήματα στη νότια πόλη Kryvih Rih, όπου χτυπήθηκε ένα κτήριο κατοικιών και όχι εγκατάσταση ενέργειας. Ο αναπληρωτής επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, Kίριλο Τιμοσένκο, δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρχουν θύματα κάτω από τα ερείπια και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο σημείο.
Σε άλλες περιοχές, στις ανατολικές και κεντρικές περιοχές της Ουκρανίας, Χάρκοβο και Πολτάβα, οι αρχές ανέφεραν διακοπές ρεύματος. Ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Χαρκόβου Ολεχ Σινεγκούποφ, επιβεβαίωσε ότι η ενεργειακή υποδομή έχει πληγεί και το δημόσιο δίκτυο της Ουκρανίας Suspilne ανέφερε ότι υπήρξαν διακοπές ρεύματος στην περιοχή. Η γειτονική περιοχή Πολτάβα είναι χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης της Πολτάβα, Ολεξάντρ Φεντοριούκ.

Ήχοι σειρήνας ακούστηκαν επίσης στις περιοχές Dnipro, Ternipol, Mykolaiv, Zaporizhzhia, Donetsk, Kivrohrad, Zhytomyr, Khmelnytskyi και Vinnytsia. Την Τετάρτη (14/12), η Ρωσία εκτόξευσε 13 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προμήθευσε το Ιράν στην πόλη του Κιέβου και στην περιοχή του Κιέβου, σύμφωνα με τις αεροπορικές δυνάμεις της Ουκρανίας. Οι δυνάμεις αεράμυνας της Ουκρανίας δήλωσαν ότι κατέρριψαν και τα 13. Δεν αναφέρθηκαν θύματα, αν και μερικά κτήρια υπέστησαν ζημιές από τα συντρίμμια των drones που καταρρίφθηκαν.

Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Oλέξιι Ρεζνίκοφ είπε στον Guardian την Πέμπτη ότι η Ουκρανία κέρδιζε τον αεροπορικό πόλεμο, χάρη στις δυνάμεις αεράμυνας που εξέλιξαν τις δεξιότητες και τον εξοπλισμό τους τους τελευταίους εννέα μήνες. Είπε ότι η αποτελεσματικότητα των δυνάμεων αεράμυνας της Ουκρανίας είχε αυξηθεί από 50% σε 80% από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss