Ουκρανία: Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον πρεσβευτή στο Καζακστάν

Ο Ουκρανός πρέσβης στο Καζακστάν Πέτρο Βρουμπλιόφσκιμετά, έκανε δηλώσεις για σκοτωμούς Ρώσων

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απήλλαξε των καθηκόντων του τον Ουκρανό πρέσβη στο Καζακστάν Πέτρο Βρουμπλιόφσκι, ο οποίος είχε δηλώσει πρόσφατα ότι πρέπει να «σκοτώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ρώσους». Αυτό αναφέρεται σε διάταγμα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του προεδρικού γραφείου.
Στις 21 Αυγούστου ο Ουκρανός πρέσβης Πέτρο Βρουμλιόφσκι σε συνέντευξη του στον Μπλόγκερ Ντίζα Κουζαϊροφ , αναφερόμενος στην ρωσικής εισβολή στην Ουκρανία είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία προσπαθεί «να σκοτώσει όσον τον δυνατόν περισσότερους Ρώσους» και «όσο πιο πολλούς σκοτώσουμε τώρα, τόσο λιγότερα από τα δικά μας παιδιά θα σκοτώσουν».

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν είχε ανακοινώσει ότι συνομίλησε με τον Βρουμπλιόφσκι με αφορμή τις δηλώσεις του αυτές. Η ρωσική πλευρά, ζήτησε την απέλαση του Βρουμπλιόφσκι από το Καζακστάν, αλλά η Αστανά (πρωτεύουσα) ανακοίνωσε ότι ο ο Βρουμπλιόφσκι αναχωρεί με άδεια. Όταν έγινε γνωστό ότι ο Βρουμπλιόφσκι επανέρχεται στο Καζακστάν , το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Καζάχο πρέσβη στην Μόσχα Γιερμέκ Κοσερμπάγιεφ για να διαμαρτυρηθεί. Στη συνέχεια το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη Αλεξέι Μπορντάφκινα με αφορμή τις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα , η οποία αποκάλεσε τον Βρουμπλιόφσκι «απεσταλμένο του Μπαντέρα*» εκφράζοντας την δυσαρέσκεια της για την επιστροφή του Ουκρανού πρεσβευτή στην Αστανά.
* O Στεπάν Μπαντέρα ήταν Ουκρανός πολιτικός ηγέτης, ιδεολόγος και θεωρητικός του ουκρανικού εθνικισμού, ο οποίος είναι γνωστός για την συνεργασία του ιδίου και της οργάνωσής του με τους Γερμανούς κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις:
Συνάντηση Ζελένσκι με Δένδια – «Ελευθερία ή Θάνατος» στα καταφύγια
Ζελένσκι: «Στρατιωτική χρεοκοπία» της Ρωσίας η χρήση ιρανικών drones
Ουκρανία: Ο Ζελένσκι ζητάει περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss