Ουκρανία: Τραυματίστηκε ο πρώην ρώσος αντιπρόεδρος Ντμίτρι Ρογκόζιν

Σε ουκρανικό βομβαρδισμό στη Ντανιέτσκ τραυματίστηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν

Τραυματίστηκε σε βομβαρδισμό ξενοδοχείου σε προάστιο της πρωτεύουσας της περιφέρειας της αυτοαναγορευμένης Λαϊκής Δημοκρατίας της Ντανιέτσκ ο πρώην αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν και ο επικεφαλής της κυβέρνησης της περιφέρειας, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Η περιφέρεια Ντανιέτσκ, που ελέγχεται από τις φιλορωσικές δυνάμεις και τον ρωσικό στρατό, αποτελεί μέρος της βιομηχανικής περιοχής που είναι γνωστή με την ονομασία Ντονμπάς κι αποτελεί επίκεντρο του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο κ. Ρογκόζιν, πρώην επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ιδρυτής ακροδεξιού πολιτικού κόμματος, παρέχει συμβουλές για στρατιωτικά ζητήματα στις δύο ουκρανικές περιφέρειες Ντανιέτσκ και Λουγκάνσκ, που η Μόσχα ανακοίνωσε φέτος πως προσάρτησε. Συνεργάτης του τον οποίο επικαλέστηκε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS διαβεβαίωσε πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο.
Το γεγονός ότι ο κ. Χοτσένκο τραυματίστηκε επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, το ξενοδοχείο βομβαρδίστηκε με όπλο υψηλής ακρίβειας, είπαν πηγές σε ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ρώσος κοινοβουλευτικός, που βρισκόταν επίσης στο ξενοδοχείο, θεωρεί πως η ουκρανική πλευρά ήταν ενήμερη για την παρουσία των δύο πολιτικών.

Ο κ. Ρογκόζιν ήταν γενικός διευθυντής της Roscosmos ως τον Ιούλιο. Αντέδρασε με αγανάκτηση και εξακοντίζοντας απειλές όταν επιβλήθηκαν κυρώσεις στην υπηρεσία διαστήματος εξαιτίας του ρόλου της στη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία νωρίτερα φέτος. Θεωρείται πως αντικαταστάθηκε —από τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Ρωσίας Γιούρι Μπορίσοφ— για να αποκλιμακωθεί η ένταση, κάτι που έχουν επιβεβαιώσει ρώσοι αξιωματούχοι.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss