Ούτε μια συγγνώμη… Ο Δένδιας δεν ήθελε να πατήσει σε τουρκικό έδαφος

Ακόμη και αν δεχτούμε τις δικαιολογίες που έδωσαν οι τουρκικές αρχές, ότι δηλαδή το σύστημα μπέρδεψε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας με έναν συνεπώνυμό του, ακόμη και εάν δεχτούμε ότι δεν πίστεψαν τα επίσημα έγγραφα που έδειξε ο κ. Τζιτζικώστας με το διαβατήριό, σε  καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η 7ωρη αναμονή.

Και ακόμη και εάν έχουμε καλές προθέσεις και δεν είμαστε καχύποπτοι με την τουρκική στάση, μια συγγνώμη θα μπορούσε να ειπωθεί. Όμως οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ζήτησαν συγγνώμη στον κ. Τζιτζικώστα παρά μόνο του είπανε ότι μπορεί να κινηθεί ελεύθερα στην Τουρκία, αφού στον έλεγχο δεν προέκυψε τίποτα εις βάρος του. Όμως εκείνος δεν ήθελε λεπτό να μείνει εκεί.
«Οι Τουρκικές αρχές έλεγξαν την ταυτότητά μου, το διαβατήριό μου αλλά και όλα μου τα διπλωματικά ευρωπαϊκά έγγραφα. Δεν έχουν απολύτως καμία δικαιολογία, γιατί από την ώρα του εξονυχιστικού ελέγχου μέχρι την ώρα που ανακοινώθηκε ότι θα αρθεί η απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία μεσολάβησαν 6 με 7 ώρες. Όταν είμαστε σε αποστολή στο εξωτερικό δεν εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας, εκπροσωπούμε όλους τους Έλληνες. Και σας διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα, γιατί για μένα η αξιοπρέπεια των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη» δήλωσε μετά το τέλος της περιπέτειάς του.

Από το Σάββατο το πρωί που προέκυψε το θέμα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Νίκο Δένδια ο οποίος βρισκόταν στο Αμπού Ντάμπι. Όταν λοιπόν ο Τζιτζικώστας αποφάσισε να αναχωρήσει από τη Σμύρνη, έψαχνε τρόπο για να φύγει. Ο Δένδιας τότε του ανακοίνωσε ότι ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην Ελλάδα και θα έκανε μια στάση στη Σμύρνη για να τον παραλάβει. Ήταν όμως τόσο ενοχλημένος με την τουρκική πλευρά, που δεν κατέβηκε από το αεροπλάνο μόλις αυτό προσγειώθηκε αλλά περίμενε να επιβιβαστεί ο κ. Τζιτζικώστας. Όλα όμως δείχνουν ότι η αλυσίδα της τουρκικής προκλητικότητας θα συνεχιστεί.
Δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο, γράφουν ότι κατεχόμενα και Τουρκία συντονίζουν τις κινήσεις τους ενόψει και της 15ης Νοεμβρίου, της επετείου αναγνώρισης του ψευδοκράτους . Ο Τατάρ έχει ήδη προαναγγείλει επίσκεψη Ερντογάν και σχεδιάζει μεγαλοπρεπή φιέστα και ενώ διεξάγονται συνομιλίες ανάμεσα στην Άγκυρα και το ψευδοκράτος για το θέμα της μεταφοράς …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss