Παιχνίδια θανάτου σε λούνα παρκ – Από το “Ροντέο” στον Αλμυρό

Την ελληνική κοινωνία συγκλόνισε πριν λίγες ημέρες η είδηση του θανάτου ενός 14χρονου κοριτσιού, το οποίο βρισκόταν σε λούνα παρκ στον Αλμυρό του Βόλου για να διασκεδάσει, όταν γλίστρησε από τη θέση του και βρέθηκε να πέφτει από μεγάλο ύψος στη βάση άλλου παιχνιδιού.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού όπου παρά τις προσπάθειες των εφημερευόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού έχασε την μάχη που έδινε για να κρατηθεί στην ζωή .

Ωστόσο αυτό δεν αποτελεί το πρώτο ατύχημα ή δυστύχημα που παρουσιάζεται στη χώρα μας. Ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1 μας βοηθάει να ανακαλέσουμε και άλλα τραγικά περιστατικά που έχουν λάβει χώρα σε Λούνα παρκ στην Ελλάδα.

Το πρώτοι θανατηφόρο ατύχημα στη χώρα μας καταγράφηκε το 1986 στο θρυλικό «Ροντέο» στη Γλυφάδα Αττικής, όταν μια κοπέλα έπεσε από το παιχνίδι «Εντερπράιζ» και έχασε τη ζωή της. Έκτοτε, το αγαπημένο λούνα παρκ της Παραλιακής ερήμωσε.

Το τραγικό είναι πως 33 χρόνια μετά το πρώτο καταγεγραμμένο δυστύχημα σε λούνα παρκ δεν υπάρχει ακόμη επαρκές νομοθετικό πλαίσιο που να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία ανάλογων παιχνιδιών, καθώς και να εξασφαλίζει την προστασία των παιδιών.

Χαλκίδα, 2009

Το καλοκαίρι του 2009 στη Χαλκίδα είχε συμβεί ένα περιστατικό ανάλογο με αυτό του Αλμυρού με πρωταγωνίστρια ένα 9χρονο κορίτσι, το οποίο γλίστρησε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το κορίτσι πετάχτηκε στον αέρα. Αποτέλεσμα ήταν το παιδί να πάθει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικες κακώσεις, πνευμοθώρακα, εσωτερική αιμορραγία ρήξη σπλήνας, ενώ για μερικές μέρες βρισκόταν σε κώμα.

Ελληνικό, 2014

Στις 27 Απριλίου 2014, ένα αγόρι 13 ετών, ο Βασίλης, βρίσκοταν σε λούνα παρκ στο Ελληνικό και συγκεκριμένα μέσα σε έναν τεράστιο φουσκωτό κύλινδρο και έπαιζεσε μια μεγάλη πλαστική πισίνα. Οι δυνατοί άνεμοι ωστόσο, σήκωσαν τον κύλινδρο και μαζί με το αγόρι το «πέταξαν» σε απόσταση 30 μέτρων. Ο Βασίλης έχασε τη ζωή του, ενώ η υπόθεση εκκρεμεί ακόμη στο Εφετείο.

Αίγιο 2017

Στις 13 Δεκεμβρίου 2017 σε λούνα παρκ του Αιγίου σημειώθηκε άλλο ένα ατύχημα, όταν το βαγόνι ενός εναέριου τρένου στο οποίο επέβαινε μία μητέρα με τα τρία ανήλικα παιδιά της εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της γυναίκας. Η νεαρή γυναίκα εγκλωβίστηκε στο κάτω μέρος της κατασκευής και χρειάστηκε η επέμβαση ΕΚΑΒ και Πυροσβεστικής για να απελευθερωθεί περίπου 20′ λεπτά αργότερα και να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss