Παιδικά πάρτυ. Αυτή η μάστιγα

Ναι τελειώνουν τα σχολεία και προς την ίδια κατεύθυνση βαίνουν και οι εξωσχολικές δραστηριότητες. Αλλά τα “βάσανα” των γονέων δεν έχουν τελειωμό. Αρχίζουν οι αποχαιρετιστήριες εκδηλώσεις και τα παιδικά πάρτυ. Που στη  πραγματικότητα δεν τελειώνουν ποτέ απλά τώρα που έχει φτιάξει και ο καιρός διαρκούν παραπάνω και σχεδόν πάντα έχουν φαγητό.
Τι κάνουμε λοιπόν τώρα που και πρέπει να πάμε αλλά δεν πρέπει να αφεθούν τα παιδιά ελεύθερα να φάνε ότι θέλουν; 
Να 5+1 απλές συμβουλές

Μην πάτε με άδειο στομάχι. Κλασική συμβουλή για μικρούς και μεγάλους. Φάτε ένα φρούτο πηγαίνοντας προς τα εκεί και γιατί όχι ας πιούν και λίγο νερό μόλις φτάσετε. Ακόμα καλύτερα μπορείτε να φάτε και το φρούτο φτάνοντας πριν μπείτε μέσα. Πιάνει χώρο. 
Απαγορεύονται οι απαγορεύσεις. Τα παιδία θα βρεθούν στο μπουφέ ή μπροστά σε πολλά διαφορετικά προσφερόμενα εδέσματα. Μην σας πιάνει η αγωνία εκείνη τη στιγμή. Σίγουρα θα μπει και κάτι παραπάνω στο πιάτο τους. Προσπαθήστε να θυμηθείτε ότι δεν ζουν σε αποστειρωμένη γυάλα και ότι όλα αυτά που βλέπουν στο μπουφέ να τα περιμένουν, τα έχουν ξαναδεί (και πιθανότατα γευτεί) και σε κάποια άλλη φάση που δεν ήσασταν μπροστά. Το ζητούμενο είναι να μάθουν τα όρια τους και να τα χρησιμοποιούν.
Φροντίστε να γεμίσετε το πιάτο με πολλά θρεπτικά τρόφιμα. Είπαμε όλο και κάτι θα μπει στο πιάτο. Και σίγουρα θα βάλει και πατατάκια αλλά και κάτι με σφολιάτα αλλά και εκείνα τα περίεργα σάντουιτς με τις έντονες γεύσεις και τη μαγιονέζα. Από αυτά που αποφεύγετα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss