Πάμε σινεμά: Kingsman: The Golden Circle

Η ταινία Kingsman: The Secret Service έμαθε στον κόσμο την Kingsman – μία ανεξάρτητη, διεθνή υπηρεσία πληροφοριών που δουλεύει με το πιο υψηλό επίπεδο διακριτικής ευχέρειας, της οποίας ο απόλυτος στόχος είναι να κρατάει τον κόσμο ασφαλή. Στο Kingsman: The Golden Circle, οι ήρωές μας έρχονται αντιμέτωποι με μία νέα πρόκληση.

Όταν καταστρέφονται τα κεντρικά τους γραφεία και ο κόσμος βρίσκεται σε ομηρία, το ταξίδι τους, τους οδηγεί στην ανακάλυψη ενός οργανισμού κατασκοπίας στην Αμερική με το όνομα Statesman, η ίδρυση του οποίου συμπίπτει χρονικά με την ίδρυση του δικού τους οργανισμού.
Σε μια νέα περιπέτεια που δοκιμάζει τις αντοχές και την εξυπνάδα των πρακτόρων τους στα άκρα, αυτές οι δύο ελίτ μυστικές οργανώσεις συνεργάζονται για να εξουδετερώσουν τον αδίστακτο, κοινό εχθρό τους, προκειμένου να σώσουν τον κόσμο, μια διαδικασία που έχει αρχίσει να γίνεται συνήθεια στον Έγκσι.

Η πρώτη περιπέτεια του άξεστου αλλά πολλά υποσχόμενου νεαρού Gary “Eggsy” Unwin (Taron Egerton), πρίν απο δυο χρόνια, λατρεύτηκε απο μεγάλη μερίδα κοινού και κριτικών, κάνοντας το μια απο τις πιο απρόσμενες επιτυχίες του 2015.

Με απών το στοιχείο της έκπληξης (πλέον – σχεδόν – ξέρεις τι να περιμένεις), γεννιέται το ερώτημα… Μπορεί ο Matthew Vaughn, να ξαναφέρει τον κόσμο στίς αίθουσες;

Ο Vaughn, απο το μακρινό 2004 και το (ακόμα σοκάρει για το φινάλε του), Layer Cake, το Kick-Ass, ταινία που έδωσε μια νεα πνοή και αίγλη στο gerne των κόμικ φίλμ και μέχρι την απόλυτη αποθέωση και καθιέρωση με την ταινία X-Men: First Class, μια από τις καλύτερες της σειράς, φτιάχνει ταινίες οι οποίες “σέβονται τον θεατή”. Στήν ίδια κατηγορία πέφτει και το νεο Kingsman.  Φτιαγμένο με έναν ιδιαίτερα ανάλαφρο και cult χαρακτήρα (όπως και το πρώτο), είναι πέρα ως πέρα διασκεδαστικό και δεν αναλώνεται τόσο όσο αρχικά δείχνει. Κι αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι…

Ο Matthew Vaughn, αγαπάει τούς Kingsmen του !. Από την αρχική του σκηνή ξεκαθαρίζει ότι βάζει (εκτός απο την πολύ καλή δράση), πάνω απ’ όλα το fun. Απο την αρχική σεκάνς, με το κυνηγητό στούς δρόμους του Λονδίνου, μέρχι το climax της ταινίας στη μυστική βάση των κακοποιών (μια χαμένη, αρχαία πόλη της Καμπότζης, σε μια κίτς έκδοση της Αμερικής των 50s !),  ο Vaughn, με εκπληκτικά single takes στίς μάχες σώμα με σώμα (υποβοηθούμενος από CGI), σπιντάτη κίνηση της κάμερας, νέα spy gadgets και ενα φοβερό soundtrack, φτιάχνει ενα pop-corn entertainment 140 λεπτών… που κυλάνε σαν νεράκι.

Όταν δε η δράση, μεταφέρεται στήν Αμερική και στήν αντίστοιχη υπηρεσία… τούς Statesman !, η ταινία απογειώνεται. Από τον Jeff Bridges (χωρίς μούσια!), τον Elton John (ναι, ναι!!!), μέχρι την Julianne Moore ως σκοτεινή πλευρά της… Μάρθα Στιούαρτ !, παρασύρεσαι σε ενα roller-coaster διασκέδασης. Και αν σε κάποια σημεία μοιάζει τραβηγμένη και προβλέψιμη, καταφέρνει να ισορροπήσει μεταξύ δράσης και σεναρίου… οσο αυτό είναι εφικτό.

Ο Taron Egerton, παίζει με τρομερή άνεση (πλέον) τον ρόλο του σούπερ-κατάσκοπου, το story του Harry (Colin Firth) μοιάζει λίγο τραβηγμένο και δεν πείθει, ο Elton John είναι χάρμα οφθαλμών, σε έναν υπέροχο αυτοσαρκασμό, η Julianne Moore κυνική και υπέροχη κάθε φορά που εμφανίζεται, ενω οι υπόλοιποι παλιοί και νέοι ηθοποιοί είναι ικανοποιητικοί στους ρόλους τους. Ειδική μνεία στόν Bruce Greenwood, που μπορεί ως πρόεδρος των ΗΠΑ να εμφανίζεται λίγο, οι ατάκες όμως που του έδωσαν οι Jane Goldman και Matthew Vaughnπρώτον: άνετα έβγαιναν απο το στόμα του Trumb και δεύτερον: είναι ξεκαρδιστικές.

To Kingsman: The Golden Circle, είναι εξωφρενικό, στα όρια του καρτούν και θεότρελο όπως ο προκάτοχός του. Προσθέστε αρκετό χιούμορ, μερικές επικές σκηνές (κυρίως λόγω soundtrack), πολύ ξύλο και “σπλατεριά” από “σχολή Tarantinto” και είναι σίγουρο πως τούτη η ταινία θα σας διασκεδάσει, αρκεί να μπείτε στο κλίμα της και να την δείτε ως μια ανάλαφρη περιπέτεια με πολύ γέλιο.

3/5

 

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss