Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 86-71: Νίκη με καλή εμφάνιση που έφερε χαμόγελα

Στα αποκαλυπτήριά του, για το 2022/23, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Αναντολού Εφές για το “Παύλος Γιαννακόπουλος” στο ΟΑΚΑ. Καλό πρόσωπα ανά διαστήματα από τους πράσινους,

Με όπλο τα επιθετικά ξεσπάσματα που είχε ανά περίοδο, αλλά και την καλή άμυνα που έπαιξε στο πρώτο μέρος, ο Παναθηναϊκός έδωσε στους φίλους του έναν λόγο να χαμογελούν, για όσα είδαν στο φιλικό με την Αναντολού Εφές για το “Παύλος Γιαννακόπουλος”. Στα αποκαλυπτήρια της νέας φανέλας για το 2022/23, οι πράσινοι πήραν τη φιλική νίκη, με αποτέλεσμα να συναντήσουν την Αρμάνι Μιλάνο το βράδυ του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου, στον τελικό του φιλικού τουρνουά.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, οι παίκτες και οι προπονητές του Παναθηναϊκού άφησαν από ένα λευκό τριαντάφυλλο στα επίσημα του ΟΑΚΑ, στη θέση που καθόταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος.

INTIME SPORTS

Ο αγώνας

Από πολύ νωρίς, ο Παναθηναϊκός έβγαλε στο παρκέ τον ενθουσιασμό και την ενέργεια που ήθελαν όσοι βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ. Με τον Νέιτ Γουόλτερς να πατάει γρήγορα το γκάζι (κυρίως στην εκτέλεση), οι πράσινοι πήραν διψήφιο προβάδισμα (18-7 στο 5′), υποχρεώνοντας παράλληλα την Αναντολού Εφές σε κακές επιθετικές επιλογές. Παρά τις πολλές αλλαγές που έκανε (σ.σ.: είχε χρησιμοποιήσει ήδη δέκα στο πρώτο δεκάλεπτο) ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο ρυθμός δεν έπεσε στο ελάχιστο. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αποδίδει εξαιρετικά, να κυκλοφορεί την μπάλα με μεγάλη ασφάλεια (11 ασίστ για 1 λάθος) και να είναι συνεπής εκτελεστικά (20/31 σουτ εντός παιδιάς), οδηγώντας τη διαφορά μέχρι το +17 (51-34) στο ημίχρονο.

Όπως ήταν λογικό, κάποια στιγμή η Αναντολού Εφές αντέδρασε. Με τον Βασίλιε Μίτσιτς να κινεί τα νήματα από την περιφέρεια και τον Άντε Ζίζιτς να τελειώνει τις φάσεις κοντά στο καλάθι, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια μέσα σε τρία λεπτά. Το +18 (60-42 στο 26′) έγινε +8 (64-56 στο 29′), υποχρεώνοντας τον Ντέγιαν Ράντονιτς να επαναφέρει τους πιο έμπειρους του rotation και να κατεβάσει τον ρυθμό του αγώνα.

Οι κινήσεις που έκανε από τον πάγκο απέδωσαν γρήγορα καρπούς, αφού η τουρκική αντεπίθεση αντιμετωπίστηκε με επιτυχία. Ο Πάρις Λι έκανε σπουδαία δουλειά στην άμυνα, ο Ντέρικ Γουίλιαμς προσέφερε σε επίπεδο δημιουργίας στην επίθεση και κάπως έτσι οι πράσινοι επανήλθαν στο +16 (82-66) με περίπου τρία λεπτά για το τέλος.

Κάπου εκεί μπήκε ο επίλογος, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στη φιλική επικράτηση και να κερδίζει το ζεστό χειροκρότημα των φίλων του, που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-16, 51-34, 65-59, 86-71.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss