Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ένταση φοιτητών και ΜΑΤ στο ΕΚΠΑ – Συγκέντρωση στου Ζωγράφου

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Ένταση προκλήθηκε στη συγκέντρωση στο ΕΚΠΑ από φοιτητές, παρουσία βουλευτών της αντιπολίτευσης

Ένταση προκλήθηκε στη συγκέντρωση φοιτητών στο ΕΚΠΑ όταν οι φοιτητές πλησίασαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να κάνουν χρήση χημικών.
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία έκανε πρεμιέρα τη Δευτέρα (5/9), με περιπολίες στο Campus του ΕΚΠΑ. Το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε η δράση της, με φοιτητές να έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο και να αποδοκιμάζουν κατά την άφιξη των αστυνομικών που απαρτίζουν το νέο σώμα.

Η κατάσταση ήταν εξαρχής έκρυθμη με τις πληροφορίες να αναφέρουν ωστόσο ότι οι κινητοποιήσεις θα γίνουν πιο έντονες το πρωί της Τρίτης (6/9).

Το βράδυ της Δευτέρας (5/9), πάντως, στον χώρο συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 φοιτητές οι οποίοι διαδήλωσαν εναντίον της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, έχοντας στο πλευρό τους και βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Δεν θέλουμε την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο»
«Είμαστε εδώ φοιτητές από όλες τις σχολές της Αθήνας για να αποτρέψουμε την αιφνίδια είσοδο της αστυνομίας που θέλει να κάνει έλεγχο στις σχολές μας. Προσπαθούν να καταστείλουν κάθε αγώνα για τις ζωές και τις σπουδές μας. Δεν λένε τίποτα για τις ανάγκες μας, τα πτυχία μας έχουν γίνει κουρελόχαρτα και θέλουν να μας βάλουν αστυνομικούς», ανέφερε ο Δημήτρης Χρόνης, πρόεδρος Φοιτητικού Συλλόγου Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών.
«Πληρώνουμε 3.000 ευρώ το εξάμηνο για τα μεταπτυχιακά, και την ίδια στιγμή γίνεται όργιο καταστολής. Δεν θα το επιτρέψουμε. Θα παλέψουμε για να έχουμε εστίες, ρεύμα, νερό και να μπορέσουμε να σπουδάσουμε», πρόσθεσε.

Φίλης: Είμαστε αντίθετοι στο να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, βρέθηκε στη συγκέντρωση και σε δηλώσεις του έκανε λόγο για αυταρχισμό της κυβέρνησης. Ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποστήριξε πως η παρουσία των ΜΑΤ αποτελεί επίδειξη δύναμης ενάντια στο φοιτητικό κίνημα και τα πανεπιστήμια.
«Οι πανεπιστημιακοί, οι φοιτητές, όλη η κοινωνία υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο απέναντι στον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης. Είμαστε αντίθετοι στο να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία. Τα πανεπιστήμια χρειάζονται καθηγητές και όχι αστυνομικούς. Η κυβέρνηση μέσα στο γενικότερο κλίμα του αυταρχισμού, της κάμψης του κράτους δικαίου με τις υποκλοπές, με την αντιλαϊκή πολιτική, επιτίθεται τώρα και στα πανεπιστήμια τα οποία άφησε τόσο καιρό φτωχά, έξω από την ουσιαστική οικονομική επιχορήγηση. Στέλνει τα ΜΑΤ σε μια επίδειξη δύναμης. Είμαστε όλοι ενωμένοι, για να μην περάσει αυτή η πρόκληση, αυτός ο αυταρχισμός εναντίον του φοιτητικού κινήματος και του Πανεπιστημίου», δήλωσε.

Γρηγοριάδης: Είμαι εδώ όχι σαν βουλευτής, αλλά σαν φοιτητής
Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσε και ο βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Κλέων Γρηγοριάδης. …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss