Πανεπιστήμιο Κρήτης: Καμία ανησυχία για τη «γρίπη της καμήλας»

Κανένα περιστατικό της νόσου MERS ή «γρίπης της καμήλας», όπως έγινε προσφάτως γνωστή, δεν έχει ανακοινωθεί στην Ευρώπη ή σε άλλο μέρος του κόσμου, τονίζει το Παρατηρητήριο Επιδημιολογίας Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Εκ μέρους του Παρατηρητηρίου Επιδημιολογίας Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Κρήτης/ΙΤΕ γνωστοποιούμε ότι σχετικώς με τα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο για υγειονομικούς φόβους στην Ευρώπη συνεδεόμενους με τη νόσο MERS και την επωνυμία που της προσδόθηκε ως “γρίπη της καμήλας” δεν ευσταθούν. Κανένα περιστατικό σχετικό δεν έχει ανακοινωθεί στην Ευρώπη ή σε άλλο μέρος του κόσμου.
Επίσης, οι φόβοι περί μεταφοράς δήθεν του ιού αυτού με τους ποδοσφαιρόφιλους που παρακολουθούν διά ζώσης το παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στο Κατάρ όχι μονο δεν ευσταθεί αλλά δημιουργεί συνειρμούς διάκρισης και στίγματος για κατοίκους της Μέσης Ανατολής και τους εκδρομείς/επισκέπτες των χωρών αυτών. Ως εκ τούτου δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία και πανικός στο κοινωνικό σύνολο» τονίζουν οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κρήτης.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss