Παπαδόπουλος στο Newsbomb.gr: «Δεν ξέρουμε αν ο σεισμός των 5,2 Ρίχτερ ήταν ο κύριος»

Σεισμοί στη Σάμο: Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος διευκρινίζει ότι οι δύο σεισμοί δε σχετίζονται με τα 7 ρίχτερ που είχαν «χτυπήσει» το νησί το 2020.

Ο Διευθυντής Ερευνών Σεισμολογίας στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για τους δύο ισχυρούς σεισμούς στη Σάμο που σημειώθηκαν με διαφορά μόλις 14 λεπτών.
Ο πρώτος σεισμός έγινε στις 12:56 το μεσημέρι και ήταν μεγέθους 4,7 ρίχτερ. Η εστία του εντοπίζεται 13 χιλιόμετρα νότια από το Πυθαγόρειο Σάμου στον θαλάσσιο χώρο νότια του νησιού ενώ ένα τέταρτο αργότερα στις 13:10 σημειώνεται η δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ, στην ίδια εστία.

Το πρώτο συμπέρασμα σύμφωνα με τον διευθυντή είναι ότι «Ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ ήταν ο προσεισμός των 5,2».
Δεύτερο συμπέρασμα για τον καθηγητή ήταν ότι δεν μπορεί ακόμα ο δεύτερος και ισχυρότερος σεισμός να θεωρηθεί ως «κύριος», καθώς είναι ακόμα πολύ νωρίς. Αν και αργότερα σημειώθηκε μικρότερη σεισμική δόνηση των 3,1 Ρίχτερ χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για να μπορεί να θεωρηθεί ο «κύριος» σεισμός.

Οι σεισμολόγοι συνεχίζουν να παρακολουθούν την εξέλιξη για να μπορούν να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει και επισημαίνει ότι «Ο σημερινός σεισμός δεν έχει σχέση με τον σεισμό των 7 Ρίχτερ που είχε γίνει στις 30 Οκτωβρίου 2020 και είχε προ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss