Παρακολουθήσεις: Σε θέση μάχης κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την τιμή του Ανδρουλάκη

Πολιτική αντιπαράθεση σε υψηλούς τόνους αναμένεται την Παρασκευή στη Βουλή όπου Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με φόντο τις παρακολουθήσεις.

Η πρόβα τζενεράλε έγινε χθες Τετάρτη, με αφορμή τη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και σκοπό την έγκριση του πρέσβη κ. Δεμίρη ως του νέου διοικητή της ΕΥΠ στην θέση του παραιτηθέντος Παναγιώτη Κοντολέων.
Μια διαρροή από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να ρίξει λάδι στη φωτιά που είχε ανάψει από νωρίς με αφορμή ένα δημοσίευμα του Politico. Ο Γιάννης Οικονόμου σε υψηλούς τόνους απάντησε στον εκπρόσωπο της Κουμουνδούρου Νάσο Ηλιόπουλο ο οποίος υιοθέτησε το δημοσίευμα. «Η σημερινή αποκάλυψη του Politico επιβεβαιώνει πως μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός «όσο κι αν προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, όλα θα αποκαλυφθούν».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 29 Ιουλίου, η Κομισιόν είχε ζητήσει μέσω επιστολής της προς την Αθήνα «απαντήσεις για το Predatorgate». Στις 2 Αυγούστου έλαβε επιστολή από τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην Ε.Ε. -προς την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν-, η οποία ανέφερε: «Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εθνική ασφάλεια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μεγαλύτερη ευαισθησία, θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφεύγετε να ενστερνίζεστε βιαστικά συγκεκριμένες δημοσιεύσεις που έρχονται από πολιτικά Μέσα τα οποία δεν χαρακτηρίζονται πάντα για την ακρίβεια και την αντικειμενικότητά τους». «Ενώ η απάντηση επιμένει ότι οι ‘ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Επιτροπής, με πνεύμα συνεργασίας και με διάθεση να εργαστούν από κοινού για τον κοινό μας στόχο που είναι η προστασία του κράτους δικαίου, το μήνυμα της Αθήνας είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: Μην ασχολείστε» σημειώνεται στο δημοσίευμα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να ευτελίζεται, καθώς προσπαθεί για πολλοστή φορά να αντιπολιτευθεί χρησιμοποιώντας ανακριβή, παραπλανητικά και υποβολιμαία δημοσιεύματα» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου εξηγώντας πως ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας ενημέρωσε για το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα μας και την έρευνα για το Predator, που βρίσκεται σε εξέλιξη. Και δεσμεύθηκε ότι θα επανέλθει προς την Επιτροπή, με αναλυτική ενημέρωση επί των αποτελεσμάτων της εν εξελίξει έρευνας, ευθύς μόλις αυτή ολοκληρωθεί.

Δημοσιοποίησε μάλιστα και την σχετική επιστολή.

Η θερμοκρασία στο πολιτικό σκηνικό όμως είχε ανέβει και τη σκυτάλη παρέλαβαν …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss