«Παράθυρο» Λαβρόφ για διαπραγματεύσεις με το Κίεβο

Η Δύση προσπαθεί να διατηρήσει την υπεροχή της με κάθε κόστος, ανέφερε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ

“Η Ρωσία δεν απορρίπτει τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αλλά όσο περισσότερο καθυστερεί η διαδικασία, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να επιτευχθεί συμφωνία”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην κρατική τηλεόραση σήμερα.
Οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες ξεκίνησαν λίγο μετά την έναρξη του επιθετικού πολέμου της Ρωσίας κατά της γειτονικής χώρας, έχουν ανασταλεί εδώ και μήνες.

Επισήμως, η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο για τη διακοπή των διαπραγματεύσεων. Ωστόσο, η Ρωσία έχει θέσει όρους για την ειρήνη που είναι απαράδεκτοι για την Ουκρανία. Η Ουκρανία αναμένεται όχι μόνο να παραιτηθεί από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, αλλά και να συμφωνήσει σε μεγάλες εδαφικές απώλειες. Η Μόσχα απαίτησε την παραχώρηση των περιοχών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ. Περαιτέρω επίσημες απαιτήσεις του Κρεμλίνου συνίστανται στην “αποστρατιωτικοποίηση” και την “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας.

Ο Λαβρόφ δικαιολόγησε για άλλη μια φορά τη ρωσική δράση στην τηλεόραση. Μίλησε για μια αντιπαράθεση με ολόκληρη τη Δύση. Η Δύση προσπαθεί να διατηρήσει την υπεροχή της με κάθε κόστος. Αλλά η ανθρωπότητα κινείται προς μια πιο δίκαιη παγκόσμια τάξη με πολυπολικά κέντρα εξουσίας, προέβλεψε ο Λαβρόφ.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss