ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Για ποιους ζητά να καταθέσουν στην Επιτροπή της Βουλής σχετικά με τις παρακολουθήσεις

Το αίτημά του για άμεση σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκειμένου να διεξαχθεί συζήτηση για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Επιτροπής το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζητά να καταθέσουν για την υπόθεση τέσσερα πρόσωπα:

ο νέος διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Θεμιστοκλής Δεμίρης
ο καθαιρεθείς διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, Παναγιώτης Κοντολέων
η αρμόδια για την ΕΥΠ εισαγγελέας εφετών Βασιλική Βλάχου
ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης

Η επιστολή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

Προς: Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας

κ. Αθανάσιο Μπούρα.
Κύριε Πρόεδρε,
Μετά την αποκάλυψη της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Νίκου Ανδρουλάκη, με το κακόβουλο λογισμικό Predator, ζητήσαμε τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και την πρόσκληση σε ακρόαση ενώπιον αυτής του τότε διοικητή της ΕΥΠ και του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ).
Η συνεδρίαση της Επιτροπής και η ακρόαση των παραπάνω προσώπων, παρισταμένων και των υπουργών Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Επικρατείας, έλαβε χώρα την 29η Ιουλίου 2022.

Κατά τη συνεδρίαση αυτή, μέσα από μια ενδιαφέρουσα εναλλαγή αποκαλυπτικών πληροφοριών, ένοχων σιωπών και επιμελών αποκρύψεων, γεννήθηκαν νέα και κρίσιμα ερωτήματα για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, όχι μόνον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, αλλά και δημοσιογράφων και κομμάτων.
Προτού παρέλθει ικανός χρόνος από την 29η Ιουλίου και εν μέσω καταιγισμού εντυπώσεων, ερωτημάτων και διαβημάτων, πληροφορηθήκαμε έκπληκτοι, πολίτες και κόμματα, από τα χείλη του εποπτεύοντος την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών πρωθυπουργού, ότι από το τέλος Σεπτεμβρίου του 2021 ο Νίκος Ανδρουλάκης τελούσε σε καθεστώς παρακολουθήσεων των τηλεφωνικών του επικοινωνιών, ύστερα από την έκδοση σχετικής διατάξεως της αρμόδιας για την ΕΥΠ εισαγγελέως εφετών, με την γενική και αόριστη επίκληση λόγων «εθνικής ασφάλειας». Η επισύνδεση στο τηλέφωνο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, άλλως η «νόμιμη» συνακρόαση από τις μυστικές υπηρεσίες των συνομιλιών εκ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss