ΠΑΣΟΚ: Στο Στρασβούργο ο Ανδρουλάκης – Ήθελε διαγραφή της Καϊλή από τον Ιούλιο

Σύμφωνα με πηγές από το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης θα παραβρεθεί στο Στρασβούργο με στόχο να πιέσει τις εξελίξεις στο σκάνδαλο διαφθοράς το οποίο έχει οδηγήσει στη σύλληψη της Εύας Καϊλή.

Για το Στρασβούργο αναχωρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς τη Δευτέρα (12/12) συνεδριάζει η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει το «παρών». Στόχος είναι να πιέσει την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα, να μπει στην Ολομέλεια το θέμα των λόμπι ενώ αναμένεται να κάνει και σχετική τοποθέτηση. Όπως επισημαίνουν πηγές του ΠΑΣΟΚ, το θέμα αφορά την ευρωομάδα επομένως εκείνη θα αναλάβει τις όποιες πρωτοβουλίες για θεσμική θωράκιση και αναμένεται να ασκήσει πίεση για περαιτέρω ελέγχους.
Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά την Εύα Καϊλή, από το ΠΑΣΟΚ σχολίαζαν πως υπήρξε μηδενική επικοινωνία μαζί της από τον Ιανουάριο του 2021. Από τις 26 Ιουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν έτοιμος να τη διαγράψει και ήταν σε ανοικτή γραμμή με την πρόεδρο του S&D, Ιράτσε Γκαρσία Πέρεζ. Ο κ. Ανδρουλάκης, όπως λένε από τη Χαριλάου Τρικούπη, δεν προχώρησε στη διαγραφή καθώς δεν ήθελε να πάρει τα φώτα της δημοσιότητας από το θέμα των υποκλοπών, ούτε να παρέμβει στο έργο της Pega.

Τέλος, από το ΠΑΣΟΚ σχολίασαν και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι επιχειρείται μια αδιανόητη προσπάθεια συμψηφισμού. Όπως αναφέρουν, πρόκειται για ένα σκάνδαλο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ένα μέλος του ΠΑΣΟΚ, δεν συμψηφίζεται με τα σκάνδαλα της ελληνικής κυβέρνησης. Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη αναφέρουν ότι είναι σε εξέλιξη μια χυδαία σπέκουλα, η οποία δείχνει και το πολιτικό ήθος της Νέας Δημοκρατίας όπως σημειώνουν. «Θα μας πουν ότι παρακολουθούσαν τον Νίκο Ανδρουλάκη λόγω Κατάρ», ανέφεραν χαρακτηριστικά.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss