Patchworks Never Die! Oι Dolce&Gabbana μόλις παρουσίασαν την πιο πλουραλιστική συλλογή της σεζόν

Σε μία κρίσιμη περίοδο με για τη μόδα, το ιταλικό σχεδιαστικό δίδυμο επέλεξε να δείξει τη ψυχή του σισιλιάνικου πολιτισμού από το «πληγωμένο» Μιλάνο. Και να ξεκινήσει την Εβδομάδα Μόδας με τον φωτεινό και πολύχρωμο τρόπο που της αξίζει… σαν να είναι γιορτή!

#DGSicilianPatchwork: Με αυτό το hashtag και τα αντίστοιχα posts στο Instagram Account του Οίκου Μόδας, οι Dolce&Gabbana παρουσίασαν –με digital τρόπο φυσικά- τη νέα τους συλλογή για τη σεζόν S/S 2021 στο κοινό. Και ξεκίνησαν την Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου με έναν τρόπο που σε έκανε να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο τις ιδιαιτερότητες και την ιστορία του ιταλικού πολιτισμού και της σισιλιάνικης παράδοσης.

««Δεδομένης της μακράς εμπειρίας μας και τις αμέτρητες συλλογές που έχουμε παρουσιάσει με έμπνευση από τη Σικελία, θέλαμε να σας δείξουμε όλα όσα μπορείτε να βρείτε σε ένα νησί σαν αυτό, τους διαφορετικούς πολιτισμούς που κυριαρχούν εδώ, με επιρροές από τους Ισπανούς έως τους Άραβες και τους Νορμανδούς και μέσα από τα ρούχα μας να τονίσουμε πόσο πολύτιμα είναι όσα μας χάρισε αυτός ο τόπος. Τα βάζουμε όλα μαζί στη νέα μας collection και την ονομάζουμε ‘σισιλιάνικο patchwork (είδος υφάσματος που αποτελείται από την ένωση πολλών και διαφορετικών μοτίβων’», δήλωσαν οι σχεδιαστές πριν την έναρξη του show.

H επίδειξη παρουσιάστηκε στο αγαπημένο μέρος των Dolce&Gabbana, στον εκθεσιακό χώρο «Metropol», ο οποίος μεταμορφώθηκε σε ένα πολύχρωμο «ψηφιδωτό» μόδας και πολιτισμού. Tα μοντέλα περπάτησαν σε κανονικά διαμορφωμένο catwalk και στάθηκαν πάνω σε σκαλιά (όλα με επένδυση διαφορετικών prints) παρουσιάζοντας μία πλουραλιστική collection με mix από χρώματα και κομμάτια προηγούμενων δεκαετιών. Τα χαρακτηριστικά bustier και bra tops του Oίκου συνδυάστηκαν με full skirts, τα iconic ασπρόμαυρα designs φορέθηκαν με floral κομμάτια, τα πουά έδεσαν με φορέματα από patchwork και τα κοστούμια απογείωσαν τον όρο «θεατρικότητα» στη μόδα.

Από το 1993 που οι Dolce & Gabbana χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά σε μεγάλο βαθμό και για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη τεχνοτροπία (patchwork), είναι η μοναδική φορά που τους βλέπουμε να έχουν ένα τόσο hippie, σχεδιαστικό flashback. Και αυτή η αισιόδοξη «παλινδρόμηση» έχει διττή σημασία όταν γίνεται σε μία πόλη που έχει πληγεί τόσο από την πανδημία και σε μία διοργάνωση (όπως η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου) που είναι ήδη αρκετά συναισθηματικά φορτισμένη. Το πιο σημαντικό μήνυμα, αυτό της ελπίδας, έρχεται μέσα από την πιο «φωτεινή» συλλογή ρούχων που έχουμε δει πρόσφατα! La Grande Belleza!
Δες επίσης: To bralette αναβαθμίζεται το 2021 και γίνεται απαραίτητο συστατικό ενός επιτυχημένου look

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss