Πελέ: Ξέσπασε ο θρύλος της μπάλας για το ρατσιστικό σχόλιο κατά του Βινίσιους

Πελέ: Ο Βραζιλιάνος θρύλος της μπάλας εμφανίστηκε έξαλλος, μετά το ρατσιστικό σχόλιο κατά του Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο πρόεδρος της ισπανικής ένωσης ποδοσφαιρικών μάνατζερ, Πέδρο Μπράβο τον χαρακτήρισε «μαϊμού» κατά τη διάρκεια της γνωστής εκπομπής, «El Chiringuito».
Ο «Βίνι» βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω πανηγυρικού χορού του κάθε φορά που σκοράρει, με τον Μπράβο να δηλώνει: «Αν θέλεις να χορέψεις σάμπα, πηγαίνεις στο sambadrome, εδώ αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να σεβαστείς τους συναδέλφους σου και να σταματήσεις να φέρεσαι σαν μαϊμού».

Μετά το συμβάν, ο Βινίσιους έλαβε κύμα συμπαράστασης στα social media, όπου έγινε viral το hastag #BailaViniJr (σ.σ. χόρεψε Βίνι). Μάλιστα, θέση πήρε κι ο σπουδαίος Πελέ, ο οποίος έγραψε ότι: «Το ποδόσφαιρο είναι χαρά. Είναι ένας χορός. Είναι ένα πραγματικό πάρτι. Αν και ο ρατσισμός εξακολουθεί να υπάρχει, δεν θα επιτρέψουμε να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε να χαμογελάμε. Και θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τον ρατσισμό με αυτόν τον τρόπο: αγωνιζόμενοι για το δικαίωμά μας να είμαστε ευτυχισμένοι».

Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss