Πελόζι: «Η επίθεση στον σύζυγό μου θα κρίνει το πολιτικό μου μέλλον»

ΗΠΑ: Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι δήλωσε ότι η επίθεση στον σύζυγό της θα επηρεάσει την απόφασή της σχετικά με το αν θα συνταξιοδοτηθεί από το Κογκρέσο

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι δήλωσε σήμερα ότι η γνώση πως εκείνη ήταν ο στόχος της επίθεσης που δέχθηκε πρόσφατα ο σύζυγός της από άνδρα με σφυρί, ο οποίος εισέβαλε στο σπίτι τους, της προκαλεί ιδιαίτερο πόνο και ότι το γεγονός αυτό θα επηρεάσει την απόφασή της για το πότε θα συνταξιοδοτηθεί από το Κογκρέσο.
Στην πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN μετά τον τραυματισμό του συζύγου της στο κεφάλι και αλλού από την επίθεση της 28ης Οκτωβρίου, η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι έχει την ίδια πηγή με εκείνη που οδήγησε τον όχλο να εισβάλει στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η Πελόζι θυμήθηκε τη στιγμή που την ξύπνησαν από την αστυνομία του Καπιτωλίου στο διαμέρισμά της στην Ουάσινγκτον το πρωί που ο 82χρονος σύζυγός της δέχθηκε την επίθεση για να την ενημερώσουν για την βίαιη διάρρηξη στο σπίτι τους στο Σαν Φρανσίσκο.
«Για μένα αυτό που είναι όντως σκληρό» σημείωσε η επίσης 82χρονη Πελόζι, είναι το να γνωρίζει ότι εκείνη ήταν ο στόχος του εισβολέα. «Διότι ο Πολ δεν ήταν ο στόχος και αυτός είναι που πληρώνει το τίμημα».

Στην ερώτηση του παρουσιαστή του CNN Άντερσον Κούπερ αν έχει αποφασίσει αν θα αποσυρθεί από το Κογκρέσο και τη θέση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, αν οι Δημοκρατικοί χάσουν την ισχνή τους πλειοψηφία στο σώμα αυτό στις ενδιάμεσες εκλογές που διεξάγονται σήμερα στις ΗΠΑ, η Πελόζι πρόβαλλε αντιρρήσεις.

Ωστόσο του είπε “πρέπει να πω ότι η απόφασή μου θα επηρεαστεί από αυτό που συνέβη”. Όταν την πίεσε ο Κούπερ να πει αν αναφερόταν στην επίθεση που δέχθηκε ο σύζυγός της, η Πελόζι απάντησε: “Ναι.” “Και θα επηρεαστεί από -αλλά- επιτρέψτε μου να πω αυτό”, πρόσθεσε χωρίς να τελειώσει τη φράση της παρά σημειώνοντας ότι αισθάνεται “ευλογημένη” για τα 35 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας της στη Βουλή.
Τα δικαστικά έγγραφα που κατέθεσαν οι εισαγγελείς με τις κατηγορίες κατά του υπόπτου αναφέρουν ότι ο 42χρονος Ντέιβιντ Γουέιν Ντιπάπε δήλωσε στην αστυνομία μετά τη σύλληψή του ότι σχεδία …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss