Πέντε τρόφιμα που βοηθούν την καρδιά σας σύμφωνα με το “Harvard Medical School”

Η προσθήκη ορισμένων τροφίμων στη διατροφή σας μπορεί να ωφελήσει την καρδιαγγειακή υγεία. Οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι η μεσογειακή διατροφή με φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και καλά λιπαρά ευνοούν την υγεία της καρδιάς και των αγγείων.
Ποια είναι αυτά τα τρόφιμα:

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ρίχνοντας μερικές σταγόνες στη σαλάτα ή κατά την διάρκεια του μαγειρέματος, έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία της καρδιάς. Λόγω, λοιπόν, των μονοακόρεστων λιπαρών οξέων μειώνεται η «κακή» χοληστερόλη LDL, των αντιοξειδωτικών του ιδιοτήτων προλαμβάνονται τυχόν βλάβες που προκαλούνται στον οργανισμό από τα ασταθή μόρια, δηλαδή τις ελεύθερες ρίζες και αποφεύγεται ο σχηματισμός αθηρωματικών πλακών.

Συμβουλή: Αντικαταστήστε τα ανθυγιεινά κορεσμένα λιπαρά όπως το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Για την αποφυγή της θερμικής και χημικής επεξεργασίας κατά την εμφιάλωση, επιλέξτε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο παράγεται από τη μηχανική συμπίεση του καρπού της ελιάς.

Ανάμεικτοι ξηροί καρποί.

Σύμφωνα με την Teresa Fung αναπληρώτρια καθηγήτρια, οι ξηροί καρποί αποτελούν όχι μόνο ένα χορταστικό σνακ αλλά και μια υγιεινή επιλογή για την καρδιά. Είναι πλούσιοι σε ίνες, πρωτεΐνες και πολυακόρεστα λιπαρά δημιουργώντας την αίσθηση του κορεσμού. «Έτσι, λαμβάνετε τα οφέλη μιας ποικιλίας καρπών, αντί ενός είδος μόνο» λέει η Fung.

Συμβουλή: Προτιμήστε ανάλατους ανάμεικτους ξηρούς καρπούς για βέλτιστη διατροφή χωρίς νάτριο.

Λιπαρά ψάρια.

Στα λιπαρά ψάρια ανήκουν η σαρδέλα, ο σολομός, η πέστροφα, το σκουμπρί κλπ. Όπως και το ελαιόλαδο, τα ω-3 λιπαρά οξέα των ψαριών αποτρέπουν τον σχηματισμό βλαβερών φλεγμονών στο σώμα.

Συμβουλή: Η προτιμώμ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss