Πέρασε από τον ΕΣΑΚΕ η αλλαγή για τους 6+1 ξένους οι ομάδες της Basket League το 2022/23

ΕΣΑΚΕ

4 ” ” / / – ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την αύξηση του αριθμού των ξένων στις ομάδες της Basket League από τους έξι στους επτά (6+1). Απομένει πλέον η έγκριση της ΕΟΚ και του Υφυπουργείου Αθλητισμού για να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ήταν αναμενόμενο, πλέον είναι γεγονός: Η Γενική Συνέλευση των μελών του ΕΣΑΚΕ ενέκρινε την πρόταση για αύξηση του αριθμού των ξένων στις ομάδες της Basket League, κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αποφασίστηκε, υπάρχει πλέον αναπροσαρμογή της ισχύουσας διάταξης, με κάθε ομάδα να έχει το δικαίωμα να έχει εγγεγραμμένους 7 ξένους στο ρόστερ της, αλλά να έχει ως όριο την χρησιμοποίηση 6 εξ αυτών σε κάθε αγώνα. Δίχως να χρεώνεται δηλαδή αλλαγή, όπως γινόταν μέχρι και την περσινή χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι ψηφίστηκε πάντως η αύξηση των παικτών δεν μπορεί να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή. Για να συμβεί αυτό και να επικυρωθεί η απόφαση χρειάζεται κι η έγκριση της ΕΟΚ. Μόλις συμβεί αυτό, θα απομένει η έγκριση του Υφυπουργείου Αθλητισμού, για να μπορούν οι ομάδες να πάνε από τους έξι στους επτά ξένους.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss