Περού: Η Λίμα κηρύσσει τον πρεσβευτή του Μεξικού persona non grata

Περού: Νωρίτερα χθες, η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωνε πως αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στην κυρία Παρέδες, δυο παιδιά του κ. Καστίγιο, καθώς και στη μικρότερη αδελφή του.

Η περουβιανή κυβέρνηση ανακήρυξε χθες Τρίτη persona non grata («ανεπιθύμητο πρόσωπο») τον μεξικανό πρεσβευτή, τον Πάμπλο Μονρόι, δίνοντάς του 72 ώρες να εγκαταλείψει τη χώρα, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών Άνα Σεσίλια Χερβάσι.
Η κυρία Χερβάσι ταυτόχρονα ενημέρωσε πως η κυβέρνηση υπό την πρόεδρο Ντίνα Μπολουάρτε έδωσε πράσινο φως για την ασφαλή διέλευση της συζύγου του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο, στην οποία δόθηκε νωρίτερα χθες πολιτικό άσυλο στο Μεξικό.

Η Λίλια Παρέδες, η εκπαιδευτικός και πρώην πρώτη κυρία του Περού, είναι αντιμέτωπη με έρευνες για διαφθορά, όπως και ο σύζυγός της.
Νωρίτερα χθες, η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωνε πως αποφάσισε να χορηγήσει πολιτικό άσυλο στην κυρία Παρέδες, δυο παιδιά του κ. Καστίγιο, καθώς και στη μικρότερη αδελφή του.

Ο μεξικανός ΥΠΕΞ Μαρσέλο Εμπράρδ διευκρίνισε πως πρόσωπα στα οποία χορηγήθηκε άσυλο «βρίσκονται στην πρεσβεία μας» στη Λίμα. Δεν διευκρίνισε πόσα ή ποια.

Ο ίδιος ο κ. Καστίγιο συνελήφθη από σωματοφύλακές του την 7η Δεκεμβρίου, μετά …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss