Περού: Κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν μέσω διαδηλώσεων

Περού: Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την ανάπτυξη του στρατού για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα η κυβέρνηση του Περού για 30 ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα, σε μία προσπάθεια για καταστολή των επεισοδιακών διαδηλώσεων που πραγματοποιούν υποστηρικτές του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Αλμπέρτο Οταρόλα, η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα επιτρέψει την ανάπτυξη του στρατού για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους σε ταραχές που ξέσπασαν το προηγούμενο τριήμερο σε διάφορα σημεία της επικράτειας, στο περιθώριο διαδηλώσεων από υποστηρικτές του Καστίγιο.

Η περουβιανή εισαγγελία ζήτησε να προφυλακιστεί για 18 μήνες ο πρώην πρόεδρος, ο οποίος κατηγορείται για «στάση» και «συνωμοσία» και τέθηκε υπό κράτηση μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να διαλύσει το Κογκρέσο στις 7 Δεκεμβρίου.

Αντιμέτωπη με κύμα διαδηλώσεων και ταραχών, η νέα πρόεδρος του Περού Ντίνα Μπολουάρτε απηύθυνε έκκληση για ηρεμία και υποσχέθηκε να επισπεύσει κατά δύο χρόνια τις επόμενες εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για το 2026.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss