Περού: Πρώην εισαγγελέας ο νέος πρωθυπουργός

Περού: Η πρόεδρος Μπολουάρτε διόρισε πρωθυπουργό έναν πρώην εισαγγελέα με ειδίκευση στην καταπολέμηση της διαφθοράς

Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Περού ανακοίνωσε η νέα πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε το Σάββατο, εν μέσω διαδηλώσεων από υποστηρικτές του προκατόχου της, που ζητούν την απελευθέρωση του Πέδρο Καστίγιο και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Η νέα κυβέρνηση του Περού έχει 19 υπουργούς, οκτώ εκ των οποίων είναι γυναίκες. Πρωθυπουργός διορίστηκε ο Πέδρο Ανγκούλο, πρώην εισαγγελέας με ειδίκευση στην καταπολέμηση της διαφθοράς.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η Άνα Σεσίλια Χερβάσι, ενώ στο υπουργείο Οικονομίας τοποθετήθηκε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Άλεξ Κοντρέρας. Ο χημικός μηχανικός Όσκαρ Βέρα διορίστηκε υπουργός Ενέργειας και Ορυχείων, μια θέση-κλειδί για τη χώρα των Άνδεων που είναι πλούσια σε κοιτάσματα χαλκού.
«Εργάστηκα σκληρά για να σχηματίσω ένα υπουργικό συμβούλιο που θα ανταποκριθεί στις ανάγκες της χώρας», είπε η πρόεδρος Μπολουάρτε σε τηλεοπτικό διάγγελμα, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για ηρεμία και αυτοσυγκράτηση.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Κογκρέσου Χοσέ Ουίλιαμς είχε καλέσει την πρόεδρο Μπολουάρτε να επιταχύνει τη διαδικασία σχηματισμού κυβέρνησης προκειμένου να συμβάλει στην αποκατάσταση της ηρεμίας και της εμπιστοσύνης των πολιτών.

Οι αναφορές για διαδηλώσεις και αποκλεισμούς δρόμων έρχονται από διάφορα σημε …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss