Pet-Link: Η έξυπνη εφαρμογή υιοθεσίας αδέσποτων

Καθώς ο αριθμός των αδέσποτων στη χώρα μας φτάνει στα 1,8 εκατομμύρια, το Pet-Link αποτελεί μια καινοτόμα ελληνική εφαρμογή για τη διαχείριση των τετράποδων φίλων μας.

Στην Ελλάδα το 58% των υιοθεσιών αδέσποτων πετυχαίνει και το 42% των υιοθετημένων ζώων είτε εγκαταλείπονται ξανά είτε επιστρέφονται στα καταφύγια. Έτσι, τρεις νέοι μαθητές αφουγκράστηκαν την αναγκαιότητα φροντίδας των αδέσποτων και δημιούργησαν την εφαρμογή «Pet-Link».

Τα εύσημα της έμπνευσης ανήκουν στους τρεις μαθητές, Κωνσταντίνος Μαθιός, Λυδία Ευαγγελάτου και Βασίλης Κουλουμέντας, οι οποίοι με την συμμετοχή τους εκπροσώπησαν τον Όμιλο Νεανικής Επιχειρηματικότητας του Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού στο Διαγωνισμό του JA Greece και της NN Hellas.

Αρωγοί δίπλα στους μαθητές ήταν οι δάσκαλοί τους, οι Αθανάσιος Καραμήτσας, Ελένη Μαρκοπούλου και ο Παναγιώτης Στατήρης.

«Η ευκαιρία που μας δόθηκε μέσα από το διαγωνισμό να αναπτύξουμε την ιδέα μας σε μια ρεαλιστική επιχειρηματική πρόταση, η οποία είχε ως στόχο να αντιμετωπίσει ολιστικά το σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων, είναι πραγματικά ανεκτίμητης αξίας».

«Νιώσαμε, πραγματικά, μικροί επιχειρηματίες και είδαμε πως μπορεί η σύμπραξη τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα και να αφήσει ένα θετικό κοινωνικό αποτύπωμα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δόθηκε αυτή η ευκαιρία να κάνουμε την ιδέα μας πραγματικότητα, η οποία αναγνωρίστηκε τόσο από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού όσο και από έμπειρους επαγγελματίες της αγοράς», πρόσθεσαν οι τρεις μαθητές. 

Πώς λειτουργεί το Pet-Link;

Ο  χρήστης της εφαρμογής, οποίος έχει αποφασίσει ότι θέλει να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο, σε πρώτο στάδιο πρέπει να συμπληρώσει ένα ερωτηματολόγια μέσω του οποίου παραθέτει βασικές πληροφορίες για τον τρόπο ζωής του, τον διαθέσιμο χρόνο και χώρο αλλά και τον χαρακτήρα του.

Κατόπιν ένα παρόμοιο ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται από τις φιλοζωικές οργανώσεις, όπου περιγράφονται τα χαρακτηριστικά των ζώων που φιλοξενούν και που επιθυμούν να δώσουν προς υιοθεσία. Στη συνέχεια, η ιστοσελίδα κωδικοποιεί τις απαντήσεις και των δύο πλευρών και διαμορφώνει ένα ψηφιακό προφίλ της πιο ταιριαστής σχέσης μεταξύ φιλόζωου με αδέσποτο.

Εντός της εφαρμογής προβλέπεται να υιοθετηθεί εικονικά και ένα αδέσποτο. Μπορεί οι ρυθμοί της καθημερινότητας να μην επιτρέπουν σε έναν φιλόζωό να αναλάβει τις ευθύνες της υιοθεσία ενός αδέσποτου, αλλά να επιθυμεί πραγματικά να συνεισφέρει στην ζωή ενός ζώου.

Υπάρχει η επιλογή- εντός της εφαρμογής – να υιοθετήσει κάποιος ένα αδέσποτο εικονικά. Δηλαδή αναλαμβάνει  την φροντίδα του ζώου από απόσταση, ενώ αυτό φιλοξενείται σε μια φιλοζωική, ενώ προβλέπεται το ενδεχόμενο πραγματικής υιοθεσίας στο μέλλον. Μέσα στην εφαρμογή ο χρήστης θα βρει κι ένα e-shop, όπου προσφέρει όλα τα αναγκαία προϊόντα που χρειαστεί για την νέα συγκατοίκηση.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια συσκευή hot dog προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!

Πηγή

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.