Πέθανε η Αϊλίν Ράιαν – Ποια ήταν η θρυλική ηθοποιός και μητέρα του Σον Πεν

Η Αϊλίν Ράιαν θρυλική ηθοποιός και μητέρα του Σον Πεν, πέθανε στα 94 της χρόνια

Η Αϊλίν Ράιαν πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 94 ετών στο σπίτι της στο Μαλιμπού της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της διάσημης οικογένειας της σταρ. Θα γινόταν 95 ετών αργότερα αυτόν τον μήνα. Η θρυλική ηθοποιός ήταν μητέρα των ηθοποιών Σον Πεν, 62 ετών, και Κρις Πεν, που πέθανε το 2006 σε ηλικία 40 ετών, καθώς και του μουσικού Mάικλ Πεν, 64 ετών.
Για 41 χρόνια, η Ράιαν ήταν σύζυγος του ηθοποιού και σκηνοθέτη Λίο Πεν, τον οποίο γνώρισε στη Νέα Υόρκη το 1957 στις πρόβες για το έργο «The Iceman Cometh». Οι δυο τους παντρεύτηκαν λίγο μετά τη συνάντησή τους και παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι το θάνατο του Λίο το 1998.

Η Ράιαν εμφανίστηκε επίσης στο Μπρόντγουει στο «Sing Till Tomorrow» από το 1953 έως το 1954 και στη συνέχεια ξανά το 1958 για το «Comes a Day». Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της για δεκαετίες, η πολυτάλαντη διασκεδαστής εμφανίστηκε σε περισσότερες από 60 ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.
Οι πιο γνωστές ταινίες της περιλαμβάνουν το «Feast» (2005), «Parenthood» (1989), «Eight Legged Freaks» (2002), «Magnolia» (1999) και «All the King’s Men» (2006), αν και εμφανίστηκε επίσης σε πολλά από τα έργα των γιων της, όπως τα «At Close Range» (1986), «I Am Sam» (2001), «The Indian Runner» (1991) και «The Crossing Guard» (1995).

Η Ράιαν εμφανίστηκε σε πολλά από τα έργα του Πεν. Στη μικρή οθόνη, κυριάρχησε σε ρόλους καλεσμένων σε εκπομπές όπως «The Twilight Zone», «Bonanza», «Little House on the Prairie», «NYPD Blue», «ER», «CSI: Crime Scene Investigation», «Private Practice», «Ally McBeal» και «Grey’s Anatomy», μεταξύ πολλών άλλων.

Ο Σον Πεν δεν έχει μιλήσει ακόμη δημόσια για το θέμα και οι εκπρόσωποί του δεν απάντησαν αμέσως στο αίτημα της Page Six για σχόλιο.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss