Πέθανε η βραβευμένη ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ: Είχε πάρει Όσκαρ στην ταινία «Στη φωλιά του κούκου»

H ηθοποιός Λουίς Φλέτσερ, άφησε την τελευταία της πνοή στη Γαλλία σε ηλικία 88 ετών.

Τον θάνατο της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού, Λουίς Φλέτσερ, σε ηλικία 88 ετών ανακοίνωσε η οικογένειά της χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτεται η αιτία θανάτου της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας της ηθοποιού, η Φλέτσερ έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της στη Γαλλία.
Η Λούις Φλέτσερ είχε κερδίσει βραβείο Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τον ρόλο της ως νοσοκόμα Ράτς στην ταινία «Στη Φωλιά του Κούκου» το 1975 στο πλευρό του Τζακ Νίκολσον.

Στην τελετή απονομής των Όσκαρ, το 1976 στο Λος Άντζελες, η Φλέτσερ είχε απευθυνθεί στους τηλεθεατές και στη νοηματική, μια στιγμή που θεωρείται από τις πιο ιστορικές της Ακαδημίας.
Υπενθυμίζεται ότι η ταινία «Στη Φωλιά του Κούκου» την οποία είχε σκηνοθετήσει ο Μίλος Φόρμαν είχε κατακτήσει πέντε βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Α΄Ανδρικού Ρόλου, Α΄ Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερου Σεναρίου) ενώ ήταν υποψήφια σε συνολικά εννέα κατηγορίες.

Ποια ήταν η ηθοποιός Λουίζ Φλέτσερ

Η Εστέλ Λουίζ Φλέτσερ ήταν Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Γεννήθηκε στις 22 Ιουλίου 1934, στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμας. Ήταν το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της, επίσης και οι δύο γονείς της ήταν κωφοί. Ο πατέρας της ίδρυσε πάνω από 40 εκκλησίες για κωφούς στην Αλαμπάμα.
Αφού έβαλε σε αναμονή την καριέρα της για χρόνια για να μεγαλώσει τα παιδιά της, η Φλέτσερ ήταν στα 40 της και ελάχιστα γνωστή όταν επιλέχθηκε για τον ρόλο απέναντι στον Τζακ Νίκολσον στην ταινία «Στη φωλιά του κούκου» του 1975 του σκηνοθέτη Μίλος Φόρμαν, ο οποίος είχε θαυμάσει τη δουλειά της τον προηγούμενο χρόνο στην ταινία «Κλέφτες σαν εμάς» του Ρόμπερτ Άλτμαν.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss