ΠΦΣ: Τα φαρμακεία εμπιστεύονται οι πολίτες για την εγγραφή σε προσωπικό γιατρό

Περισσότεροι από 700.000 πολίτες εχουν εγγραφεί στο νέο θεσμό του προσωπικού ιατρού μέσω των φαρμακείων, σε διάστημα μερικών ημερών, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. 

Η πλατφόρμα για εγγραφές μέσω των φαρμακείων άνοιξε το απόγευμα της Πέμπτης (08/09/2022), στις 17:00. Όπως υπολογίζει ο ΠΦΣ, περίπου 150.000 εγγραφές γίνονταν καθημερινά στα φαρμακεία της χώρας, τις προηγούμενες ημέρες.
«Οι φαρμακοποιοί ανταποκρίθηκαν στην άμεση ανάγκη των πολιτών για την εγγραφή στο νέο αυτό θεσμό» επισημαίνει ο Σύλλογος και προσθέτει: «Τα φαρμακεία με ξεκάθαρη βούληση να ανταποκριθούν με αμεσότητα και ασφάλεια σε ανάγκες και στοχεύσεις της πολιτείας και του ΕΟΔΥ, συνέβαλαν καθοριστικά στη διαχείριση της πανδημίας και διαχειρίζονται ήδη επιτυχώς μία σειρά από ηλεκτρονικές εφαρμογές που υπηρετούν τη μετάβαση στην ψηφιακή διαχείριση και αξιοποίηση των δεδομένων υγείας, καθόσον ο φαρμακοποιός από τον πάγκο του μετέχει ενεργά:

– στην πλατφόρμα καταχώρησης του ραντεβού εμβολιασμού για την COVID-19,
– στην καταχώρηση στο εθνικό μητρώο ασθενών covid-19 του αποτελέσματος της διενεργούμενης στο φαρμακείο εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για τον κορονοϊό,

– στην καταχώρηση στο εθνικό μητρώο εμβολιασμού του διενεργούμενου στο φαρμακείο αντιγριπικού εμβολιασμού,

– ενώ είχε ήδη χειριστεί επιτυχώς την πλατφόρμα διάθεσης των self-test στους δικαιούχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας».
Μονάδες ΠΦΥ
Πλέον τα φαρμακεία μεταβαίνουν σε μια νέα εποχή με έμφαση και στις υπηρεσίες υγείας και τη φαρμακευτική φροντίδα, πάντα στα πλαίσιο της λειτουργίας τους ως μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Παράλληλα, είναι διαχρονικά αποδεδειγμένη η ουσιαστική συμβολή τους στην ενίσχυση του συστήματος υγείας μέσω της διάθεσης φαρμακευτικών σκευασμάτων, τις επιστημονικές συμβουλές, τη συμμόρφωση των ασθενών στη φαρμακευτική αγωγή.
Με αφορμή τη συμμετοχή των φαρμακοποιών στη διαδικασία εγγραφής στον προσωπικό γιατρό, ο ΠΦΣ επαναφέρει το αίτημα προς την Πολιτεία, να επιλύσει θεσμικά προβλήματα του κλάδου, να θεσμοθετήσει δράσεις και υπηρεσίες που ήδη παρέχονται προς όφελος των πολιτών και του συστήματος υγείας, στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην Υγεία μετά την πανδημία.

Διαβάστε επίσης:
Προσωπικός γιατρός: Πακέτο δωρεάν εξετάσεων στην πρώτη επίσκεψη – Αυξημένη κίνηση στα φαρμακεία

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss