Η ΠΓΔΜ αποκηρύσσει τα «μακεδονικά» της μνημεία

Την απόφαση της νέας κυβέρνησης των Σκοπίων να αποκηρύξει και να αφήσει στην άκρη την πολιτική του χτισίματος «μακεδονικών»-κιτς-μνημείων επιβεβαίωσε ο υπουργός εξωτερικών της χώρας Νικόλα Ντιμιτρόφ σε αποκλειστική του συνέντευξη στην βουλγαρική κρατική τηλεόραση.

«Δεν χρειαζόμαστε μνημεία για να νοιώθουμε περήφανοι,δεν υπάρχει ανάγκη για συμπλέγματα και προκαταλήψεις» τόνισε ο Σκοπιανός υπουργός συμπληρώνοντας ότι ο εθνικισμός στη χώρα του πρέπει να αντικατασταθεί από τον πατριωτισμό.

Εξέφρασε την χαρά του που κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στη Σόφια ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ σημείωσε πόσο κοντά είναι τώρα οι δύο χώρες παρότι για 4 χρόνια οι διπλωματικές επαφές τους ήταν σε χαμηλότερο διπλωματικό επίπεδο και επεσήμανε ότι Σκόπια και Σόφια θα εργασθούν για να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο οι δύο χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη φαίνεται να πραγματοποιήθηκε χωρίς την παρουσία μεταφραστή παρότι μέχρι πρότινος οι Σκοπιανοί διπλωμάτες ζητούσαν στη Σόφια την παρουσία μεταφραστή ενώ η Σόφια όχι.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss