Πίνακας που απεικονίζει μια βουλή με χιμπατζήδες αναμένεται να δημοπρατηθεί στην Αγγλία του brexit

Eως και 2,5 εκατομμύρια στερλίνες αναμένεται να πουληθεί  ο διάσημος πίνακας  «Devolved Parliament» του ακτιβιστή ζωγράφου Bansky σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s του Λονδίνου  την ερχόμενη Πέμπτη.  Η δημοπράτηση θα γίνει λίγες μόνο μέρες πριν την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου 2019

Πρόκειται για το μεγαλύτερο γνωστό καμβά του Banksy  που έχει μήκος τεσσάρων μέτρων και  παρουσιάζει τα «μαϊμούδια» να έχουν αντικαταστήσει τους άνδρες και τις γυναίκες πολιτικούς.

«Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να διαθέσουμε προς πώληση αυτό τον πίνακα», δήλωσε ο Άλεξ Μπράντσικ, επικεφαλής στο τμήμα σύγχρονης τέχνης Ευρώπης του οίκου Σόθμπις, αναφερόμενος στο καθημερινό σίριαλ, οι σκηνές του οποίου εκτυλίσσονται τους τελευταίους μήνες και εβδομάδες στο κοινοβούλιο.

Την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή των Κοινοτήτων υπήρξε μια τόσο έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Μπόρις Τζόνσον και των βουλευτών της αντιπολίτευσης που ήταν πρωτοφανής για τα τελευταία 22 χρόνια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της κάτω βουλής.

Για τον Μπράντσικ, το έργο του Μπάνκσι υπογραμμίζει «την οπισθοχώρηση της παλαιότερης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας του κόσμου σε φυλετική και ζωώδη συμπεριφορά».

Ο πίνακας είχε αρχικά εκτεθεί το 2009 στο μουσείο της πόλης του Μπρίστολ, στη νοτιοδυτική Βρετανία, απ’ όπου κατάγεται ο Μπάνκσι. Ωστόσο, φέτος ο καλλιτέχνης παρουσίασε εκ νέου το έργο του για να συμπέσει με την ημερομηνία του Brexit που αρχικά προβλεπόταν για τις 29 Μαρτίου του 2019, δέκα χρόνια μετά την πρώτη έκθεσή του», εξήγησε ο Μπράντσικ. Με την αφορμή αυτή, άλλαξε και ο τίτλος του πίνακα που παλαιότερα ήταν «Question Time».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss